Home > The Western Front Trail wandelt op 17 september in Zonnebeke voor vrede

The Western Front Trail wandelt op 17 september in Zonnebeke voor vrede

Geschreven op 30 augustus 2022 om 16:01 door Mario De Wilde

Op zaterdag 17 september is Zonnebeke het centrum van het grootse wandelevent ‘The Western Front Trail’. Met de juiste schoenen en veel goesting neem je deel aan de 85, 65, 38 of 10 kilometer door het voormalige WOI slagveld. Begraafplaatsen en monumenten tekenen als stille getuigen de trail, die door en langs het oude front loopt. Samen wandelen we voor vrede.

Een wandeling met een doel

Kort na de ontwikkeling van ‘De Via Sacra – Western Front Way’ als de langste wandelroute in Noordwest-Europa nam Wandelsport Vlaanderen in 2021 het initiatief om een wandelevent voor vrede te organiseren. De steden en gemeenten die de route in Vlaanderen ontwikkelden, de wandelverenigingen en Wandelsport Vlaanderen slaan de handen in elkaar. Samen wandelen we met de vredesboodschap in ons hart. Dit niet de volledige 1.000 kilometer, maar wel een verkort traject van 85, 65, 38 of 10 kilometer door Vlaamse velden.

Zonnebeke als gastgemeente

Zonnebeke weet met haar ligging op de Ieperboog maar al te goed welke gevolgen oorlog met zich meebrengt. De totale oorlog van 1914-1918 heeft het landschap en haar inwoners permanent veranderd. De vele begraafplaatsen, monumenten en musea herinneren ons voortdurend aan hetgeen zich hier afspeelde. Als gastgemeente willen we vrede en begrip uitdragen over de grenzen heen.

Aankomst Passchendaele Museum

Deelnemers starten en komen aan in Zonnebeke. Na registratie en het verkrijgen van het deelnemerspakket start het wandelen. Eén route vertrekt vanuit Nieuwpoort (85 km), twee vanuit Ieper (65 en 38 km) en één vanuit Zonnebeke (10 km) zelf. Voor de routes vanuit Nieuwpoort en Ieper worden bussen ingelegd. Iedereen komt uiteindelijk aan bij het Passchendaele Museum dat in het Kasteeldomein van Zonnebeke ligt. Een museum dat op een belevingsvolle en serene manier de Slag bij Passendale herdenkt. Een slag die 600.000 slachtoffers wist te betreuren..

Schrijf vooraf in

Inschrijven voor het event kan enkel via voorafinschrijving tot en met 15 september via westernfronttrail.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.