Home > The Smile (a badtime story) wint Razor Reel Méliès d’Argent in Brugge

The Smile (a badtime story) wint Razor Reel Méliès d’Argent in Brugge

Geschreven op 31 oktober 2023 om 07:40 door Mario De Wilde

De Méliès d’Argent-prijs voor de beste korte film in het fantasy-genre is afgelopen zondag 29 oktober tijdens de zestiende editie van Razor Reel Flanders Film Fest bekendgemaakt. Als onderdeel van een samenwerking tussen 19 Europese filmfestivals en een aantal festivals in Azië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, beloont de Méliès-prijs korte films voor hun cinematografische kwaliteit en creativiteit. Elke winnaar kan later meedingen naar wat de organisatie “de ultieme fantasiefilmprijs” noemt: die van de Méliès d’Or.

De winnaar van deze prestigieuze award werd The Smile (a badtime story) van de Nederlandse cineast Erik van Schaaik. Deze kortfilm is een unieke en bizarre geanimeerde mockumentary over de filmwereld, #metoo en zo veel meer. Het verhaal gaat over een wereldberoemde filmster die ervan beschuldigd wordt dat hij zijn vrouwelijke co-sterren opeet waardoor zijn carrière naar de knoppen gaat en de glimlach van zijn gezicht verdwijnt.

Erik van Schaaik begon voor The Smile (a badtime story) met een ideetje dat hem wel grappig leek: Wat als een krokodil een beroemde horroracteur zou worden? Een leuk onderwerp voor een stop-motion documentaire, en die je niet elke dag ziet. Toen leerde hij over vorarephilia – het verlangen om opgegeten te worden – een afwijking die overigens echt bestaat ging de bal volledig aan het rollen.

Hiermee volgt Erik van Schaaik Jan-David Bolt op die in 2022 de prijs won voor Phlegm. Dat zo’n award best wel poorten opent werd bewezen door Spencer Brown die de zestiende editie van Razor Reel Flanders Film Fest mocht openen met zijn regiedebuut T.I.M. en tien jaar geleden, met zijn eerste kortfilm The Boy with a Camera for a Face op Razor Reel Flanders Film Fest , jawel, de Méliès d’Argent-prijs won.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.