Home > The Long Parade komt zaterdag aan in Heist

The Long Parade komt zaterdag aan in Heist

Geschreven op 23 september 2021 om 09:31 door Mario De Wilde

Op vraag van Westtoer maakte componist Ari Benjamin Meyers in het kader van de kunsttriënnale Beaufort een compositie die heel de zomer langs de Belgische kustlijn op reis gaat van badplaats tot badplaats. Er zijn 10 performances in de vorm van een processie waarbij plaatselijke muzikanten van De Panne tot Knokke-Heist het muziekstuk aan elkaar doorgeven. Die Verdammte Spielerei neemt de coördinatie op zich en vormt de schakel tussen de componist en de uitvoerders.

Long Parade
Aangekomen op elke locatie wordt het vaandel officieel overgedragen waarna de volgende groep korte tijd later de muzikale trip verderzet. Het experiment bestaat eruit dat het muziekstuk een bepaalde vorm heeft bij de eerste groep. Maar hoe klinkt het werk bij aankomst in Knokke-Heist? Dat komen we binnenkort te weten.

Komende zaterdag 25 september 2021 stapt de Lange Parade immers van Zeebrugge naar Heist. Rond 16 uur komen de muzikanten aan met de kusttram ter hoogte van het Heldenplein. Daarna paraderen ze via de Graaf d’ Ursellaan en Parkstraat naar de Zeedijk om vervolgens terug te keren naar het Heldenplein. Daar wordt het gezelschap verwelkomd door schepen Philippe Vlietinck. Na het hijsen van de vlag op het strand biedt het gemeentebestuur de muzikanten een receptie aan in een etablissement op de Zeedijk.

Lange Parade
Op zondag 17 oktober 2021 is het dan de beurt aan de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Heist om als allerlaatste groep met het vaandel van de Lange Parade de kustlijn af te stappen tot aan de Nederlandse grens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.