Home > ‘The Happy Prince’ (Rupert Everett) te gast op Filmfestival Oostende

‘The Happy Prince’ (Rupert Everett) te gast op Filmfestival Oostende

Geschreven op 12 september 2018 om 15:02 door Mario De Wilde

Een van de eregasten op het Oostendse filmfestival was acteur en regisseur Rupert Everett, bekend van onder andere My Best Friend’s Wedding, Shrek en Another Country. Zijn film The Happy Prince, over de laatste levensjaren van de Ierse auteur Oscar Wilde, werd op het festival vertoond in de reeks van de LOOK-competitie.
Toen Rupert Everett, samen met master van FFO Matteo Simoni, aankwam op de Zeedijk, stroomde het volk toe. Everett, die niet enkel de scenarist en regisseur, maar ook de hoofdrolspeler in The Happy Prince is, kon op heel wat publiek rekenen. Talloze fans hadden een foto van de acteur bij, klaar om te vechten voor een handtekening. En Everett maakte zeker tijd voor zijn fans, al ging de aanwezigheid van Matteo Simoni ook niet onopgemerkt voorbij. Na een aangrijpende speech van artistiek directeur Peter Craeymeersch over de prestaties van Rupert Everett, mocht de acteur en regisseur zijn ster onthullen.
Nadat er uitgebreid getoost werd op de sterlegging, vertrok de groep richting de rode loper aan Kinepolis, waar The Happy Prince voor het eerst in België vertoond werd. Rupert Everett poseerde er samen met de jury van de LOOK!-competitie waarvoor zijn film geselecteerd is, voor de foto. Die jury bestaat dit jaar enkel uit vrouwen en wordt geleid door actrice Marijke Pinoy.
De film werd in de grootste zaal van het complex vertoond en die was zonder problemen tot de nok gevuld. The Happy Prince vertelt het verhaal van de laatste drie levensjaren van Oscar Wilde. De Ierse schrijver was wereldberoemd, maar over zijn laatste jaren was nooit veel bekend. Everett toont in zijn film een afgeleefde en verstotene man die na twee jaar dwangarbeid – hij werd veroordeeld voor zijn homoseksualiteit – opnieuw van het leven probeert te genieten.
Het publiek was duidelijk ontroerd door de film, want toen Everett tijdens de aftiteling de zaal betrad, kreeg hij een daverend applaus uit de zaal. Wanneer hij daarna vertelde over de moeilijkheden die hij ondervond tijdens het hele proces en over zijn doorzettingsvermogen om het tot een goed einde te brengen, barstte er spontaan een nieuw applaus los. Volgens de regisseur zelf heeft de film een groot deel van haar succes te danken aan de hulp van zijn vele vrienden in de showbizzwereld die hij tijdens zijn carrière maakte.
The Happy Prince speelt momenteel in de Belgische zalen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.