Home > Tentoonstelling Permeke in Oostendse Venetiaanse Gaanderijen

Tentoonstelling Permeke in Oostendse Venetiaanse Gaanderijen

Geschreven op 18 juni 2020 om 10:17 door Mario De Wilde

Sinds vorige week loopt in de Oostendse Venetiaanse Gaanderijen de tentoonstelling: ‘Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool’. Om lange wachtrijen te vermijden en de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen, wordt gevraagd om je tickets zoveel mogelijk online te kopen. Telefonische reservaties kunnen enkel tijdens de openingsuren van de tentoonstelling en via 059 80 13 30. Uit hygiënische overwegingen kunnen tickets aan de balie ter plaatse enkel met de kaart betaald worden. Er wordt gewerkt met een (strikt) uurblokkensysteem. Respecteer je gekozen uur om de drukte te spreiden.

Verder gelden volgende maatregelen in de Venetiaanse Gaanderijen:

-Omwille van de veiligheidsmaatregelen is de museumshop gesloten.
-Volg het éénrichtingsparcours in het museum.
-Binnen het museum gelden de regels van de social distancing. Houd minstens 1,5 meter afstand.
-Om het besmettingsgevaar in te dijken, worden er momenteel geen audiogidsen of smartphones aangeboden. Breng je eigen smartphone mee waarmee je de erfgoedapp voor de digitale parcours voor volwassenen en/of gezinnen kunt downloaden. Vergeet ook je oortjes niet. Het museum biedt oortjes aan, aan 2 euro.
-Grote tassen of trolleys worden aan de ingang geweigerd.
-De toiletten van de Venetiaanse Gaanderijen zijn niet toegankelijk voor het publiek.
-Ontsmettingsgel is ter beschikking op verschillende plaatsen in het museum.
-Groepsreservaties zijn momenteel niet mogelijk.

Constant Permeke, één van de belangrijkste schilders van het Vlaams-expressionisme, is vooral bekend om zijn sterke en herkenbare werken van zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Daarvoor liet hij zich meermaals inspireren door Oostende. De bijzondere band die Constant Permeke met Oostende had, zie je doorheen de volledige expo terugkomen. Je ontdekt de ontwikkeling van de kunstenaar. Je maakt kennis met de eerste stappen die Permeke in de kunstwereld zette, je leert zijn vrienden en collega’s als Gust De Smet en Léon Spilliaert kennen en kan er de werken bewonderen die hij na W.O.I. maakte. De toonaangevende expressionist kende zijn glorietijd in de jaren ’20 waar hij indrukwekkende tekeningen van vissers creëerde en Oostende meermaals op een unieke manier in beeld bracht. Laat je verrassen door de goedlachse Permeke, zijn magische handen en bekijk de Koningin der Badsteden door zijn ogen.

Boek hier je ticket
Data
za 6 jun 2020 tot zo 8 nov 2020
maandag: 14:00 tot 18:00
dinsdag: 14:00 tot 18:00
woensdag: 14:00 tot 18:00
donderdag: 14:00 tot 18:00
vrijdag: 14:00 tot 18:00
zaterdag: 14:00 tot 18:00
zondag: 10:00 tot 12:00
Locatie
Venetiaanse Gaanderijen
Oostende 8400

In de Venetiaanse Gaanderijen kan je nu naar "Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool". 🎨🎻Constant Permeke is vooral bekend om zijn sterke en herkenbare werken van zeelieden, vissers met hun vrouwen en de marines. Daarvoor liet hij zich meermaals inspireren door Oostende. Laat je in deze expo verrassen door de goedlachse Permeke, zijn magische handen en bekijk de Koningin der Badsteden door zijn ogen! 🌊Info: www.visitoostende.be/nl/tentoonstelling-over-permeke-met-de-klankkleur-van-een-basviool

Geplaatst door Oostende op Donderdag 11 juni 2020

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.