Home > Tentoonstelling ‘Entre le sommeil et le songe’ nog drie weekends in Black Swan Gallery in Brugge

Tentoonstelling ‘Entre le sommeil et le songe’ nog drie weekends in Black Swan Gallery in Brugge

Geschreven op 5 november 2019 om 23:01 door Mario De Wilde

Nog 3 weekends, tem zondag 24 november, loopt in Black Swan Gallery de tentoonstelling “Entre le sommeil et le songe” naar het gedicht van F. Pessoa. In deze tentoonstelling werden 7 kunstenaars samengebracht die ons via hun werk toelaten tot hun persoonlijke ‘tussenruimte’. Dit zijn Robberto & Milena Atzori, Bilal Bahir, Semâ Bekirovic, Floris Boccanegra, Laure Forêt en Guy Vording. Op zaterdag 9 november om 18.00 uur is er een artist talk met Semâ Bekirovic met onthulling van een nieuwe installatie. Black Swan Gallery, gelegen aan de Langerei in Brugge garandeert de bezoeker een ruime en frisse kijk op de hedendaagse kunstscène. Dat doen zij ook met de lopende tentoonstelling.

De inspiratiebron voor de tentoonstelling ‘Entre le sommeil et le songe’ is de eerste regel van het gelijknamige gedicht van Fernando Pessoa waarin hij zijn eigen zijn ontleedt. Wat speelt zich af tussen het indommelen en het ogenblik dat de boodschappers van de droom ons verwelkomen? Wat speelt zich af op dit moment van ontsnappen aan ons bewustzijn en ons overgeven aan het onderbewuste? Het is een magische en poëtische ‘tussenruimte’ die ons confronteert met onze angsten en verlangens, en een scherpe blik op onszelf gunt. In deze tentoonstelling brengen we 7 kunstenaars samen die ons via hun werk toelaten tot hun persoonlijke ‘tussenruimte’.

“Waar de ene kunstenaar zich laat leiden door de persoonlijke of collectieve angsten in oorlogsgebieden, ziet de ander vanuit de duisternis het licht die de melancholie overstemt. Sommige verkennen hun eigen fysieke grenzen en zoeken naar de scheiding tussen het ik en de buitenwereld, anderen gaan dan weer aan de slag met hun jeugdherinneringen die in een droomse staat onmogelijke bochten en vormen aannemen. Ook het onbewuste, het ongestuurde in het creatieve proces wordt centraal gesteld, daar waar toeval het eindresultaat kan determineren.” stelt Kristoff Tillieu, Black Swan Gallery. De reacties van bezoekers tot op heden zijn lovend, een aantal uitspraken over de tentoonstelling zijn: “Een uitdagende, prikkelende ontdekkingstocht.”,“Curatoriële storytelling op zijn best.” ,“Poëtisch en beenhard tegelijk”. De tentoonstelling loopt nog tot zondag 24 november in de galerij op het adres Langerei 24 te Brugge. Open op zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op afspraak. Op zaterdag 9 november om 18.00 uur staat er een artist talk met Semâ Bekirovic en de onthulling van een nieuwe installatie op het programma.

Info: www.blackswangallery.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.