Home > Ten Hove wordt voorjaar 2022 nieuw buurtcentrum in Sint-Michiels-Brugge

Ten Hove wordt voorjaar 2022 nieuw buurtcentrum in Sint-Michiels-Brugge

Geschreven op 21 oktober 2021 om 10:26 door Mario De Wilde

Ten Hove: dat is de nieuwe naam van het Mintus-buurtcentrum dat in voorjaar 2022 de deuren opent in Sint-Michiels Brugge. Het buurtcentrum is gelegen aan de Barrièrestraat en moet een sociaal kruispunt worden voor de buurt, met een waaier aan activiteiten. Ruim vier jaar geleden werd het al aangekondigd: het huidige Mintus-buurtcentrum Van Volden verhuist van de Dumerystraat naar een nieuwe locatie. Met het oog op die verhuis werd de site aan de Barrièrestraat aangekocht. De administratieve diensten van de Brugse buurtcentra namen er een hele tijd geleden al hun intrek. Intussen zijn de verbouwingswerken aan het aanpalende pand – een voormalig koetshuis –aardig opgeschoten. In het voorjaar 2022 zal buurtcentrum Ten Hove er de deuren openen.

John-Nathan HOCEPIED, coördinator Mintus Buurtcentra: “De verhuis van BC Van Volden was noodzakelijk want het pand aan de Dumerystraat is dringend aan renovatie toe. De kosten hiervoor zullen fors oplopen, daarom werd beslist om te investeren in een nieuw project, met een haalbaarder kostenplaatje. Het is de site aan de Barrièrestraat geworden. Vanaf voorjaar 2022 verwelkomen we ons vertrouwde publiek daar in buurtcentrum Ten Hove. Voor de naam hebben we binnen het centrum een inspraakronde georganiseerd. Daarna konden de collega’s en medewerkers van het OCMW en de Welzijnsverenigingen en buurtbewoners, suggesties indienen. De bosrijke omgeving van weleer werd ‘het hof’ genoemd. Daar is uiteindelijk buurtcentrum Ten Hove uit gekomen.”

Ten Hove wordt één van de grootste buurtcentra van Mintus, verdeeld over 2 gebouwen. In het ene pand kunnen zalen gebruikt kunnen worden voor activiteiten, vergaderingen, lesmomenten. In het andere gebouw is er een cafetaria, een aula en een biljartruimte. Er worden ’s middags ook maaltijden geserveerd.
Jan ARTEEL, assistent-architect bij MINTUS: “De herinrichting aan de Barrièrestraat gebeurde op maat van een dynamisch buurtcentrum. We hebben nagedacht over functionaliteit, duurzaamheid en de link met de buurt en de wijk. Dat we dicht bij het station zitten en een bushalte op 200 meter hebben, is een absolute troef. Daarnaast zal BC Ten Hove veel groen en een aangename buitenruimte bieden. Het koetshuis beschikt over een grote cafetaria en polyvalente ruimte, het kasteeltje ernaast heeft flexibel inzetbare ruimtes. Via de lift zijn de ruimtes voor iedereen bereikbaar. We hebben energiezuinige LED-verlichting in het geheel geïntegreerd, net als een hoogrendementsketel en moderne sanitaire faciliteiten voor de bezoekers.”

Het vernieuwde buurtcentrum heeft de ambitie om een ontmoetingsplaats voor jong en oud te zijn, met een brede waaier aan activiteiten. Schepen Pablo ANNYS: “We willen op deze plek een sociaal kruispunt creëren voor de hele buurt, waar jonge gezinnen en oudere Bruggelingen elkaar in een spontane sfeer kunnen ontmoeten. Daarom is er voor buurtcentrum Ten Hove alvast een projectaanvraag ingediend bij de Vlaamse Overheid. Met die eventuele subsidie willen we de buitenaanleg rond het centrum opfrissen en de toegankelijk voor alle bezoekers, nog verbeteren. Samengevat: hier leggen we binnenkort de link tussen heden en toekomst. Zo kan de bloeiende werking van het huidige buurtcentrum Van Volden, op een duurzame manier verdergezet worden.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.