Home > TEJO Brugge bestaat vijf jaar en pakt uit met een viermaandelijkse nieuwsbrief

TEJO Brugge bestaat vijf jaar en pakt uit met een viermaandelijkse nieuwsbrief

Geschreven op 5 oktober 2021 om 11:47 door Mario De Wilde

TEJO Brugge bestaat vijf jaar. Maar hun werking is nog te weinig bekend. Daarom wil deze vrijwilligersorganisatie die gratis psychische hulp verleent aan jongeren drie keer per jaar met een E-flash alle mogelijk geïnteresseerden in de regio Brugge en ruime omgeving informeren. Gisteren verscheen daarom al het eerste nummer van TEJO Novella. TEJO is een letterwoord dat staat voor Therapeuten voor Jongeren. Jongeren die psychisch wat in de knel zitten, vinden niet altijd de weg naar professionele hulp. Bovendien zijn er lange wachtlijsten bij de klassieke hulpverleningsinstanties. Daar wil TEJO Brugge aan verhelpen met laagdrempelige, gratis en onmiddellijke hulpverlening. Ze zetten meer dan tien professionele therapeuten in die voor jongeren een luisterend oor zijn tijdens een kortdurend hulptraject.

In het eerste nummer van TEJO Novella verneem je meer over de ontstaansgeschiedenis van TEJO Brugge en over de concrete werking o.a. over welke hulpvragen de jongeren hebben, hoeveel jongeren TEJO bereikt en uit welke gemeente ze komen. De voorzitter blikt vooruit op de toekomst en de meer dan veertig vrijwilligers worden even in the picture geplaatst. De digitale nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar en 1550 personen kregen die gisteren in hun mailbox. Wie de eerste aflevering nog niet toegestuurd kreeg, kan via deze link de nieuwsbrief aanvragen: https://tejo.be/nieuwsbriefbrugge.
In Vlaanderen bestaan ondertussen achttien TEJO-huizen. Meer informatie vind je op tejo.be.

Op de foto voorzitter Paul Lievens en Hanne Vancanneyt (zij won de prijskamp die de voorzitter lanceerde op zoek naar een goede naam voor de digitale E-flash – vandaar de fles champagne). De foto werd genomen n.a.v. de bekendmaking van de naam en de lancering van Tejo Novella.

 

1 reactie

Hedwig Demeulenaere
Geschreven op 2022-12-19 22:00:05
Beste, Hoe kan ik me inschrijven op de nieuwsbrief. Dank u

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.