Home > Techniekacademie nog tot 2025 in Veurne

Techniekacademie nog tot 2025 in Veurne

Geschreven op 29 april 2020 om 09:58 door Mario De Wilde

Via de Techniekacademie ontdekken jongeren van 8 tot 12 jaar al vroeg wat innovatie doet. Met de baseline Richting Morgen wordt de kern van de boodschap in de verf gezet: wetenschap, technologie, creativiteit en innovatie betekenen vooruitgang. Met 10 workshops van anderhalf uur produceren de deelnemers van de Techniekacademie vijf projecten. Hiermee proeven ze van verschillende technieken zoals houtbewerking, mechanica, elektriciteit tot het programmeren van een robot. De workshops worden georganiseerd volgens de STEM-didactiek (Onderzoekend en Ontwerpend leren) en ook volgens het TOS21 principe (Techniek op School voor de 21e eeuw).

De Techniekacademie is een samenwerking tussen Hogeschool Vives, Vlaamse steden en gemeenten en heel wat bedrijven. De academie stimuleert de kennis van wetenschap, technologie en innovatie bij alle lagen van de bevolking en bijdragen tot het verhogen van het innovatieve potentieel. Door aandacht te besteden aan het verhogen van de betrokkenheid van kansengroepen, stijgen de kansen toptalent te vinden in Veurne. De Techniekacademie Veurne wil een duidelijke link zijn met het bedrijfsleven en wil jongens en meisjes overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn.

Veurne heeft de samenwerking nu verlengd tot 2025. Sinds 2014 hebben intussen al 140 kinderen kennis gemaakt met innovatie en techniek. Het stadsbestuur stelt de nodige ruimte en nutsvoorzieningen ter beschikking, zodat de deelnemers in alle comfort met het materiaal aan de slag kunnen. Celine Mouton, schepen van Onderwijs: “De kloof tussen maatschappij en wetenschap blijft op vandaag bestaan. Met deze lessenreeksen willen we de jongeren reeds een gevoel van kennis en betrokkenheid geven, zodat we de instroom stimuleren naar technische en wetenschappelijke studierichtingen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.