Home > Taptoe Brugge wordt een wervelend non-stop spektakel van 2.5 uur met internationale muziek en show

Taptoe Brugge wordt een wervelend non-stop spektakel van 2.5 uur met internationale muziek en show

Geschreven op 31 mei 2022 om 10:00 door Mario De Wilde

Gisteravond is de traditionele Taptoe Brugge door Piet De Langhe voorgesteld. De Taptoe heeft plaats op 2 juli op de Burg. Over een maandje dus en het gaat om de 33ste editie intussen. Kon. Fedekam West komt met een schitterend programma opzetten met het beste uit het Verenigd Koninkrijk, België en Nederland. Een wervelend non-stop spektakel van muziek, show,… gedurende meer dan 2.30 uur. Hierbij alvast een overzicht wat je als muziekliefhebber mag verwachten

British Army Band Catterick (UK): voor de 1ste keer in België


The Corps of Army Music werd opgericht in 1994 en werd de Royal Corps of Army Music (RCAM) in 2021. De titel werd toegekend door de
Corps Colonel-in-Chief, HKH de gravin van Wessex, namens HM de Koningin. Het korps bestaat uit 14 reguliere legerorkesten die muzikale
ondersteuning bieden bij staatsplechtigheden, herdenkingsevenementen en gemeenschapsactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. British Army Band Catterick, gevestigd in Catterick Garrison en is één van de drie Regular Army brass bands. De band werd opgericht in 2019, waarin muzikanten van The Bands of The Royal Armoured Corps, The King’s Division, en The Corps of Royal Electrical and Mechanical Engineers zijn samengebracht. British Army Band Catterick verschijnt met toestemming van generaal-majoor C J Ghika CBE,
bevelvoerend officier van het district Londen.

Pasveerkorps Leeuwarden (NL): flitsend, innoverend, verrassend en spectaculair


Pasveer is uniek in zijn soort. Muzikaal brengt Pasveer muziekstukken van de grote meesters en wordt er met de ‘Baseler’ trommeltechniek gespeeld. Geen koperwerk, maar met piccolo’s, dwarsfluiten en lyra’s geven dit korps een uniek karakter. Naast de eigen interpretatie van klassieke muziek stukken speelt Pasveer ook hedendaagse muziek op een eigenwijze manier. Door de strakke uniformering met een chique uitstraling, het ‘showmanschap’ én de flitsende show choreografieën met een hoge moeilijkheidsgraad, is Pasveer in binnen en buitenland altijd succesvol.
Zo heeft Pasveer als enige korps ter wereld kampioenstitels behaald op alle onderdelen van het Wereld Muziek Concours! Op het laatst georganiseerde WMC in 2017 deed Pasveer het onmogelijke en werd wereldkampioen op het onderdeel ‘show’ met het wervelende
programma ‘To find a home’. De uiterst succesvolle show werd door de vakkundige jury beoordeeld met 96,08 punten. Een onwaarschijnlijk goede prestatie.
Op Taptoe Brugge brengen ze hun nieuwe WMC show!

Rijnmondband Schiedam (NL)


Al sinds de oprichting in 1929 onder de naam ‘Harmonie’ en in een later stadium na de naamswijziging in 1966 naar “Rijnmondband”, is de vereniging een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.
De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot
een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is.
Naast de vele successen uit de geschiedenis is er in 2017 een nieuw succes bijgeschreven. De Rijnmondband werd laureaat op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Met de show La Balle Rouge werd een nieuw clubrecord gevestigd. De show werd door de jury beloond met een mooie 93.86 punten. Zij brengen hun nieuwste show “Let’s play the game”.

Koninklijke Scoutsharmonie SintLeo Brugge (B)


Land en zeescouts van de Scoutsgroep SintLeo te Brugge vormen samen de ‘Koninklijke Scoutsharmonie SintLeo’. Gesticht in 1920 werd reeds in dat jaar de groep trompetters en jachthoorns omgevormd tot een fanfare.
In 1921 speelde de Scoutsharmonie reeds in Brugge’s vermaarde H. Bloedprocessie. Op 4 september brachten zij te Wenduine hun eerste concert. In 1924 was de herschepping tot volledige harmonie een feit, en van toen af groeide de eindeloze reeks concerten, optredens, stoeten, processies en andere feestelijkheden. Vanaf het jaar 2000 treedt de Koninklijke Scoutsharmonie aan in een blauwe broek, rode vest en de unieke scoutshoed. Deze eeuweling kreeg in 2020 de Prijs van de Stedelijke Culturele Raad voor uitzonderlijke verdienste aan het Brugse culturele leven.

Silver Thistle Pipes & Drums (B)


Als vrienden en liefhebbers van de Schotse cultuur (in zijn geheel) komen wij iedere week samen om in een ontspannen sfeer, maar met oog voor detail en discipline, muziek te maken waar de liefhebbers van pipes en drums op allerhande gelegenheden kunnen van genieten. Silver
Thistle Pipes & Drums draagt de ‘Black Stewart Modern’ tartan en bestaat uit een 15tal leden onder begeleiding van Pipe Major Diederik De Jaeger, Drum Major Jan Van de Velde en Drum Sergeant Dennis D’hoore.

Het voorprogramma van deze editie wordt gebracht door Kon. Fanfare SintCecilia De Zwaan Lichtervelde (B). Deze fanfare werd gesticht in 1807 en is daarmee één van de oudste muziekverenigingen van WestVlaanderen en eigenlijk van het land. De vereniging wil zich vooral profileren als zuiver fanfareorkest zoals het onlangs als cultureel erfgoed erkend is. De vereniging staat sedert 2019 onder de leiding van Mieke De Meyer en telt zo’n 45 muzikanten. Zij brengen u tijdens het voorprogramma een mix van amusementsmuziek. Samen met het afscheidslied gebracht door de Brugse beiaard bespeeld door de stadsbeiaardier Wim Berteloot als hommage aan Marc De Langhe, overleden voorzitter van de Kon. Fedekam West en stichter van deze taptoe zal deze avond opnieuw de onvergetelijke start zijn van het Brugse zomerseizoen. De presentatie is opnieuw in de deskundige handen van Joyce Desmet.

Taptoe Brugge praktisch
-Zaterdag 2 juli 2022 20u30 (voorprogramma vanaf 19u30)
-Burg – Brugge
-Tickets: 20€ – 50€
-Info, reservatie en afhalen tickets: Taptoebureau • Noordzandstraat 52 • 8000 Brugge (maandag tot en met zaterdag van 16u tot 19u)
Tel. 050 31 87 64 • info@taptoebrugge.be • www.taptoebrugge.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.