Home > Talent ft. Hooglede helpt bedrijven in hun zoektocht naar talent

Talent ft. Hooglede helpt bedrijven in hun zoektocht naar talent

Geschreven op 15 februari 2023 om 07:06 door Mario De Wilde

Huis van het Kind wil jongeren en lokale bedrijven, ondernemingen en handelaars bij elkaar brengen, om de jongeren de kans te geven hun talenten te ontdekken. Zo draagt Talent ft. Hooglede bij in de mogelijke studiekeuze van de jongeren en wie weet helpt het hen op weg naar een leuke, uitdagende vakantiejob of zelfs een vaste job. Op woensdag 5 april en vrijdag 14 april worden er voor de 13-15 jarigen twee open bedrijvendagen georganiseerd. Jongeren kunnen tijdens die dagen terecht bij de lokale handelaar en/of onderneming om kennis te maken met de werking van hun bedrijf en/of hun beroep.

Het bedrijf en/of de onderneming die aan de open bedrijvendagen deelnemen bepalen zelf hoe de dagen er zullen uitzien. Het programma van de dagen zal door het Huis van het Kind kenbaar worden gemaakt via www.hooglede.be/talent-ft-hooglede-ouders-en-jongeren, facebook Huis van het Kind en instagram jeugd Hooglede. Met een talentencheque kunnen jongeren terecht bij Optiek Vanneste, apotheek Sap-Decloedt, Fietsen Lowie Borgoo, Mol, Boret Anneke, Koken.eten, wzc Ter Linde, apotheek Delbeke, schoonheidsinstituut Lago, Groep Gidts en Ibo De Boomgaard. Per onderneming en/of handelaar krijgen de jongeren een sticker. Met een volle talentencheques kunnen ze deelnemen aan een win-actie.

Op zaterdag 4 maart kunnen alle jongeren van 16 tot 21 jaar in domein Vossenberg terecht voor een jobevent. Op het event kunnen lokale handelaars en/of ondernemers zich promoten en als potentiële werkgever kenbaar maken bij de jongeren. Handelaars en/of ondernemingen die er op het event niet bij kunnen zijn, kunnen hun aanbod via een ‘wall of jobs’ kenbaar maken. Het event voorziet meer dan een bundeling aan jobs. Zo leren de jongeren een gebruiksklare CV opstellen, kunnen ze deelnemen aan een workshop met VR-bril, een dronesessie, een voetverzorigng door Feet-Relax en netwerken ze met een hapje en een drankje.

Aan het event zal je kennis kunnen maken met Feet-Relax, Golfkarton Soenen, de Politie, Mol, Koken.eten, Ibo De Boomgaard, Delhaize, wzc Ter Linde, de gemeente Hooglede, Vermo, vervoer Willaert en domein Vossenberg. Niet alleen de jongeren zijn er welkom. Ook vrienden en familieleden mogen deelnemen aan het event. Handelaars en/of ondernemingen die deelnemen aan één van beide projecten krijgen een sticker met logo van Talent ft. Hooglede om zo kenbaar te maken dat zij aan ons project deelnemen. Wil je als handelaar en/of ondernemer ook deelnemen aan Talent ft. Hooglede? Neem dan contact op met Huis van het Kind.

Inschrijven of meer informatie via huisvanhetkind@hooglede.be of 051/23.13.96.
Inschrijven voor het project 13 – 15 jarigen kan nog tot 12 maart 2023. Inschrijven voor het jobevent kan nog tot 24 februari 2023.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.