Home > Tafels aan de kant: over ruim een maand (31 mei) is er weer de Langste Stoel in Brugge

Tafels aan de kant: over ruim een maand (31 mei) is er weer de Langste Stoel in Brugge

Geschreven op 26 april 2024 om 07:06 door Mario De Wilde

Verbinden met buren maakt gelukkig. Op 31 mei zullen Bruggelingen voor de vijfde keer die verbinding met buren vieren, tijdens een nieuwe editie van De Langste Stoel. Het evenement werd in 2020 gelanceerd en was meteen een schot in de roos.

Schepen Pablo Annys: “Brugge heeft al meermaals aangetoond dat we de waarde van eenvoudige connectie tussen mensen, niet mogen onderschatten. We nodigen daarom de inwoners van alle Brugse deelgemeenten uit om op 31 mei, stoelen op straat te zetten en een gezellig moment te installeren. Zo leer je buren nog beter kennen en bouw je mee aan een warme stad.”

Schepen Mathijs Godderis: “Als we terugkijken op de voorgaande jaren, dan stellen we vast dat we in 2020 een schitterende start hebben gemaakt en dat het event jaar na jaar populairder wordt. De Langste Stoel is een concept dat voor echte verbinding zorgt. Bruggelingen genoten en genieten ervan om even buiten te komen, een praatje te slaan, gevoelens en verhalen te delen.”

Voor deze vijfde editie van De Langste Stoel heeft de organisatie een extraatje voorzien. In samenwerking met Brugge2030 kunnen Bruggelingen kaartjes ophalen met 30 toffe ‘gesprekstarters’. Verschillende afhaalpunten bieden de doosjes aan.

Burgemeester Dirk De fauw: “De Gesprekstarters zijn kaartjes met ludieke en leuke vragen, die een boeiend gesprek op gang kunnen brengen. Als je je buren graag op een andere manier wil leren kennen, neem dan zeker een doosje mee. Ze zijn beschikbaar in het Huis van de Bruggeling, de buurtcentra en buurthuizen, de deelgemeentehuizen en in Hoogstraat 9. Wie graag een affiche uithangt voor De Langste Stoel, kan die in dezelfde afhaalpunten verkrijgen.”

Er zijn ook uitnodigingskaarten beschikbaar voor De Langste Stoel. Je kunt ze in de bus van je buren droppen en hen warm maken om aan te sluiten op het initiatief. Zo weet iedereen in de straat dat ze op 31 mei – met een stoel in de hand – welkom zijn voor een leuk burenmoment.

Afhaalpunten Gesprekstarters, affiches & uitnodigingskaarten

• Huis van de Bruggeling
• Brugse deelgemeentehuizen
• Buurtcentra (Mintus) en buurthuizen
• Hoogstraat 9

‘De langste stoel’ is een samenwerking van VZW Wieder, dienst Diversiteit Brugge, CAW, Mintus, Beweging.net, Stad Brugge, Brugge Solidair, FMDO, Vrije tijd en participatie Brugge, Brugge(n) voor jongeren, de Vrijwilligerscentrale, OCMW Brugge, SAAMO en Vierkant tegen Eenzaamheid.

Foto’s van De Langste Stoel delen op Facebook en Instagram doe je met de hashtag #delangstestoel2024. Meer info: www.brugge.be/de-langste-stoel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.