Home > Taalkr8 ontmoet lokaal bestuur De Panne

Taalkr8 ontmoet lokaal bestuur De Panne

Geschreven op 16 december 2021 om 14:00 door Mario De Wilde

Taalkr8, een project dat taal stimuleert bij kinderen, ontmoette op 15 december het lokaal bestuur De Panne. De kinderen en begeleiders van Arktos lieten graag weten wat ze allemaal doen en wat Taalkr8 voor hen betekent. Naast een boeiend gesprek, werd ook een werkingsverslag overhandigd aan de schepen. In november 2020 startten Bas en Aaron van Arktos met taalstimulerende activiteiten in samenwerking met de 4 gemeenten van (W)integratie: Koksijde, Nieuwpoort, Veurne en De Panne. Met tweewekelijkse laagdrempelige, informele en vooral ook leuke activiteiten, gaan de kinderen een positieve band aan met de Nederlandse taal.

Daarnaast verbindt het project de kinderen met het bestaande vrijetijdsaanbod in de streek en omgekeerd worden ook de vrijetijdsaanbieders versterkt in het werken met kinderen met taalnoden. Dankzij een goede samenwerking met het lokaal bestuur en met de scholen in De Panne, vonden in het voorbije jaar al 36 kinderen van alle basisscholen van De Panne de weg naar de zaterdagnamiddagen met Taalkr8. “Voor die verbindingsopdracht organiseren we een aantal Lerende Netwerken (o.a. met jeugdverenigingen, betrokkenen bij TAALKR8…). Rond deze tijd waren de lokale beleidsmakers aan de beurt, maar omdat het is momenteel geen goed idee om iedereen samen te brengen. Daarom organiseren we geen overleg, maar wel een waardevolle ontmoeting aan het gemeentehuis,” vertellen Taalkr8-begeleiders Bas en Aaron.

“Vandaag laten de kinderen hun stem horen over het project en overhandigen we het inhoudelijk verslag van onze werking aan de schepen van Welzijn. Het is belangrijk dat we elkaar kennen en dat we kunnen laten zien dat we met dit project heel wat kinderen van De Panne bereiken en versterken” vertellen Bas en Aaron.
Schepen van Welzijn Michèle Vandermeeren is enthousiast: “Met Taalkr8 ondersteunen we anderstalige kinderen met extra oefenkansen Nederlands en verkleinen we de afstand naar verenigingen, sportclubs… Als bestuur zijn we overtuigd van de meerwaarde van dit initiatief. We zijn dan ook blij met deze aangename, persoonlijke kennismaking met het project.”
Foto © gemeente De Panne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.