Home > ‘t Friethuisje uit Roeselare wint de Riders’ Award van Deliveroo-koeriers

‘t Friethuisje uit Roeselare wint de Riders’ Award van Deliveroo-koeriers

Geschreven op 18 juli 2022 om 09:29 door Mario De Wilde

Deliveroo organiseert dit jaar opnieuw de Riders’ Awards. Hierbij kiezen koeriers hun favoriete restaurants in steden waar Deliveroo actief is. In totaal brachten meer dan 550 van de 3.250 koeriers in België hun stem uit voor de zaken waarmee ze het liefst samenwerken. Deliveroo reikt in het hele land 25 Rider’s Awards uit en in Roeselare kwam Frituur ‘t Friethuisje als winnaar uit de bus.

Cruciale samenwerking
Deliveroo werkt in België al meer dan zes jaar samen met duizenden koeriers en restauranthouders om dagelijks maaltijden te leveren aan klanten. Een goede samenwerking tussen de koerier en het restaurant zorgt voor een betere dienstverlening en een grotere klantentevredenheid. Vanuit deze synergie ontstond het idee om koeriers te ondervragen over hun favoriete restaurants op de plaatsen waar Deliveroo actief is. Een lijst van steden die bovendien de afgelopen zes jaar gestaag groeide.

Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België: “De Riders’ Awards zijn de ideale gelegenheid om de mooiste samenwerkingen die ons platform teweegbrengt te vieren. Deliveroo fungeert als ontmoetingsplaats en we zijn blij dat we de relatie tussen koerier en restauranthouder kunnen belichten. Het is dankzij hun professionalisme dat we de beste mogelijke bezorgservice kunnen bieden.”
Beloning voor beleefdheid en stiptheid
Koeriers werden eerst gevraagd om drie restaurants op te lijsten waarmee ze graag samenwerken en deze keuze te motiveren. Hieruit blijkt dat voor de koeriers, vriendelijk, glimlachend en gastvrij personeel en het respecteren van de bereidingstijd de belangrijkste criteria zijn. Een aangename wachtruimte, glaasje water of kleine versnapering krijgen of een klein praatje kunnen slaan met de baas of het personeel wordt ook erg op prijs gesteld.

Op basis van de restaurants die de koeriers voorstelden, selecteerde Deliveroo de zaken die het vaakst werden genoemd. In elke stad waar Deliveroo actief is kregen koeriers vervolgens de kans om te stemmen op het restaurant dat het meest een Riders’ Award verdiend.

Het Roeselaarse podium

1: ’t Friethuisje

2: Koekoe

3: Pizza Hut Roeselare

En de winnaar is…
De uitreiking van de Riders’ Awards vond plaats in aanwezigheid van de lokale verantwoordelijken van het platform en de koeriers. Met trots onthulden ze het podium van de beste partnerrestaurants en de lokale Roeselaarse Riders’ Award toe te kennen aan Frituur ‘t Friethuisje in de Meensesteenweg. Het Bakkerij-restaurant kwam kreeg de meeste stemmen van alle restaurants die samenwerken met Deliveroo in Roeselare.

Cindy van ’t Friethuisje reageert enthousiast op de award: “Het is een hele eer om verkozen te worden door de riders. We proberen dan ook altijd een band op te bouwen met hen met een babbeltje en soms zelfs een drankje of een frietje. We delen ook altijd meteen de geschatte wachttijd mee als ze aankomen waardoor ze meer betrokken zijn. Uiteindelijk is vriendelijkheid de basis van alles. De koeriers gaan tenslotte met onze gerechten op weg dus heeft iedereen er baat bij dat we goed samenwerken.”

1 reactie

Lotte
Geschreven op 2024-05-22 17:15:16
Beste, Ik zou graag vakantiejob doen als koerier, Ik ben 17jaar

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.