Home > ’t Brugse Beertje wil met nieuw biertje dat we zoveel mogelijk ‘Blijven Hijsen’

’t Brugse Beertje wil met nieuw biertje dat we zoveel mogelijk ‘Blijven Hijsen’

Geschreven op 9 december 2023 om 07:51 door Mario De Wilde

Het is alweer twee volle jaren geleden dat ze in het bekendste café van Brugge, ’t Brugs Beertje, hun laatste bier uitbrachten! Brouwerij ’t Verzet in Anzegem maakte voor zaakvoerder Dries Brouckaert toen het unieke bier ‘Hijsen!’ Het werd een gigantisch succes! Iedereen was er weg/wild van met als resultaat: direct uitverkocht. Men (oh, woordkeuze) schonk €3000 (€0,50 per verkocht glas) aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. De jongste maanden werd er op een vervolg gebroed en dat kwam er nu.

Dries Brouckaert: “We konden dit niet zo maar laten liggen en we trokken enkele weken geleden terug naar Brouwerij ’t Verzet. Sinds enkele dagen is ons nieuw bier ‘Blijven Hijsen’ volledig klaar. Het is terug een uniek, éénmalig brouwsel. Een hazy pale ale met nelson sauvin, columbus en simcoe hop. Een extreem hijsbaar bier is het resultaat!”

Blijven Hijsen is enkel in café ’t Brugs Beertje te verkrijgen en enkel op vat. We hebben 100 vaten ter beschikking en per verkocht glas schenken we terug €0,50 aan het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.