Home > Suske en Wiske kuisen deze voormiddag de plasticsoep in Blankenberge op

Suske en Wiske kuisen deze voormiddag de plasticsoep in Blankenberge op

Geschreven op 13 maart 2019 om 10:11 door Mario De Wilde

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ -dat deze voormiddag wordt voorgesteld- zoeken onze striphelden een oplossing voor de plasticsoep in de oceanen. Een actueel thema waar ze bij Standaard Uitgeverij Strips graag extra aandacht aan besteden. In de strip zit een extra dossier over de plasticsoep. Samen met de mensen van SEA LIFE vertrekken een flink aantal scholen met leerlingen naar het strand van Blankenberge voor een strandschoonmaak met Suske en Wiske

Plastic Polly

Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plasticsoep in onze oceanen. Polly Ettileen, een plasticfabrikante met een ongezonde liefde voor het materiaal, kaapt de uitvinding en past deze zodanig aan dat ze er de hele wereld mee in plastic kan veranderen. Gelukkig komen Suske en Wiske achter de snode plannen van plastic Polly en ze zetten alles op alles om haar te stoppen. Een leuk verhaal over een harde realiteit die onze striphelden graag wat meer duiden in een extra dossier.

Samenwerking met The Ocean Cleanup en SEA LIFE

De bijlage kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup, de organisatie van de Nederlandse uitvinder en plasticvechter Boyan Slat. SEA LIFE Blankenberge en SEA LIFE Scheveningen zijn ook enthousiast over dit project: op 13 maart lanceren ze ‘Lambik Plastiek’ met een beach cleanup op de stranden van Blankenberge en Scheveningen, maar ook de rest van het jaar staan Suske en Wiske extra in de kijker. Wie de strip koopt, kan gratis naar SEA LIFE in Blankenberge of Scheveningen: op vertoon van het album, krijgt 1 kind gratis toegang onder begeleiding van minimum 1 betalende volwassene.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.