Home > Sunbeam Festival in Diksmuide: afspraak voor scholieren van de secundaire scholen op vrijdag 24 juni

Sunbeam Festival in Diksmuide: afspraak voor scholieren van de secundaire scholen op vrijdag 24 juni

Geschreven op 31 mei 2022 om 11:39 door Mario De Wilde

Op vrijdag 24 juni zetten we met Sunbeam Festival de zomer knallend in. Na een pauze van twee jaar kunnen scholieren van de secundaire scholen opnieuw genieten van een mix van lokaal en nationaal muzikaal talent tijdens de 18de editie van het festival. Sunbeam keert terug met maar liefst tien muzikale acts. Onder andere de beats en deuntjes van Ramzi, 5napback, Eno en Bluai laten je de stressvolle examens vergeten. Wissel stevige muzikale acts af met lekkers van bij de verschillende foodstanden of zoek verfrissing aan de bar.

Line-up

Sunbeam brengt een mix van lokaal en nationaal talent, en opkomende bands afgewisseld met artiesten die al een stevige reputatie opbouwden.

12 tot 13 uur | D-JAY

Dj-talent van eigen bodem dat elk feest op gang knalt met een uptempo hardstyleset.

13 tot 14 uur | ENO
Gloednieuwe Gentse band en finalist van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) en Humo’s Rock Rally dat dansbare popmuziek brengt met een knipoog naar Beck, Dinosaur Jr. en The Strokes.

14 tot 15 uur | Dj Mas
Diksmuidse hardstyle- en dancehall-dj die zorgt voor een zomerse sfeer met zijn zwoele beats.

15 tot 16 uur | BLUAI
BLUAI scoorde in 2021 een epische hattrick en won achtereenvolgens Sound Track van vi.be, Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De ‘grootste buzzact van de Belgische alternatieve scene’ brengt dromerige indiepopsongs.

16 tot 17 uur | Ramzi

Antwerps hiphopper Ramzi is klaar om uit de schaduw van zijn internationale voorbeelden te treden. Ramzi is een graag geziene artiest die vaak samenwerkingen aangaat met grote kleppers uit de scene zoals Zwangere Guy, DIKKE, Freddie Konings, etc.

17 tot 18 uur | DJ Licious

House-dj die sets op festivals als Tomorrowworld, Sziget, en heel wat passages in internationale clubs op zijn conto mag schrijven. Naast eigen producties is hij ook een gewild producer met officiële remixen voor onder andere Lost Frequencies, Bob Sinclar, Sam Feldt, Klingande, etc.

18 tot 19 uur | Kurkdroog

Antwerps duo dat bekendstaat om hun scherp, snel en sarcastisch gevoel voor humor, en als dj-duo het publiek opzweept bij elke gelegenheid die ze krijgen.

19 tot 20 uur | Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob

Van Samson tot Måneskin en van golden oldies tot drum ’n bass, er is niets wat Omdat Het Kan Soundsystem niet kan mixen. Samen met Instagram-fenomeen en Youtube-held Average Rob laat hij de grootste festivals shaken op de beats van hun legendarische dj-sets.

20 tot 21 uur | Michael Schack

Wereldbekende (e-)drummer bekend van energieke liveoptredens met Netsky die elektronische muziekperformances naar een spectaculair niveau brengt.

21 tot 22 uur | 5napback

Sinds het winnen van de dj-contest “MNM Start to DJ!” gaat het ontzettend hard voor 5NAPBACK. Hij mixt commerciële schijven met ‘alles kapot’-platen en legendarische hits die niet kapot te krijgen zijn.

Meer dan muziek
Ook Defensie tekent present voor Sunbeam Festival en voorziet een ‘experience’ voor de jonge bezoekers op het domein. Daarnaast zal ook pizzeria Lyaz een parcours voor de jongeren voorzien. Een loungegedeelte met palletzetels zorgt dan weer voor een moment van ontspanning doorheen de festiviteiten. Chiro Keiem staat in voor de uitbating van de vestiaire.

Veilig en duurzaam feesten

Tijdens Sunbeam Festival worden geen sterke dranken geschonken en werkt de organisatie met twee types armbandjes, afhankelijk van je leeftijd. Het goedkoopste drankje is opnieuw niet-alcoholisch. Ook duurzaamheid is ondertussen een evidentie tijdens het festival door het werken met herbruikbare bekers, catering met lokale producten en gescheiden afvalinzameling.

Voorverkoop

Kaarten in voorverkoop kosten 6 euro, aan de deur betaal je 8 euro. Koop je ticket online (www.cckruispunt.be/tickets-kopen – ‘losse tickets’ en zoekterm Sunbeam) of via één van de verkooppunten: CC Kruispunt, stadhuis, muziekclub 4AD, General Store, De Brooderie, Pizzeria Lyaz, Jeugdhuis N’Obus, Jeugdhuis De Zunne, jeugddienst Diksmuide of bij de leerlingenraden van de middelbare scholen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.