Home > Succesvolle griepvaccinatiecampagne bij AZ Zeno, goed voor gouden certificaat Vlaamse overheid

Succesvolle griepvaccinatiecampagne bij AZ Zeno, goed voor gouden certificaat Vlaamse overheid

Geschreven op 2 januari 2020 om 11:51 door Mario De Wilde

Als zorgverlener of personeelslid in de zorgsector loop je niet alleen een hogere risico om griep te krijgen, maar ook om anderen – collega’s én patiënten – te besmetten. Daarom organiseert AZ Zeno jaarlijkse een vrijwillige griepvaccinatie-campagne, die zowel sensibiliseert als aanzet tot actie. Dat leidde dit jaar opnieuw tot een nieuw record qua aantal gevaccineerde medewerkers. Dankzij de gemotiveerde aanpak en een campagne zowel op onze campus Knokke als op de campus Blankenberge leverde de actie dit jaar voor de tweede keer op rij een gouden certificaat op van de Vlaamse overheid. In totaal werd ruim 83,9% van de AZ Zeno-medewerkers gevaccineerd tijdens de griepcampagne. Ten opzichte van het al hoge cijfer vorig jaar (82,7%) betekent dat een stijging met nog eens 1,2% .

· 96% van de artsen is gevaccineerd.

· Op diensten Intensieve Zorg (kritische dienst), bij het zorgmanagement en op de afdeling IT bedraagt de vaccinatiegraad 100%.

· Binnen het OK-centrum bedraagt de vaccinatiegraad ruim 90%.

· Ook bij het poets- en keukenpersoneel werd meer dan 80% van de werknemers gevaccineerd.

Tijdens de campagne zette AZ Zeno o.a. een groot “prikevent” op touw, werden er verschillende extra prikmomenten ingelast, bezocht het vaccinatieteam alle afdelingen en trokken we de aandacht met folders/flyers & een prikstand bij de inkom en cafetaria. De actie werd actief gesteund door de directie, artsen, het comité InfectiePreventieBeheersing (IPB) en de arbeidsgeneeskundige dienst.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.