Home > Studiebureau Jonckheere uit Brugge wint Kwaliteitsaward Aquafin

Studiebureau Jonckheere uit Brugge wint Kwaliteitsaward Aquafin

Geschreven op 20 november 2018 om 10:46 door Mario De Wilde

Studiebureau Jonckheere uit Brugge heeft de Kwaliteitsaward van Aquafin gewonnen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan het studiebureau dat in projectontwerpen het meest kwalitatief, kostenbewust en klantgericht tewerk gaat en op een creatieve en innovatieve manier omspringt met infiltratiemogelijkheid. “Dit is een enorme opsteker voor ons allemaal en geeft een boost om op ons elan verder te gaan”, stelt zaakvoerder Koen Jonckheere trots. Studiebureau Jonckheere werd in 1959 opgericht en geniet in Vlaanderen een uitstekende reputatie. O.a. de complexe sanering van de reitjes en de realisatie van het Jan Breydelstadion werden door dit bureau uitgevoerd. Koen Jonckheere stapte in 1992 in de zaak om het bedrijf uit te bouwen tot een stabiele speler met ondertussen meer dan 30 medewerkers en projecten in heel Vlaanderen. Koen Jonckheere: “Studiebureau Jonckheere is een familiebedrijf en daar zijn we erg trots op. Door te werken op basis van vertrouwen, duurzame relaties en een persoonlijke aanpak maken we elke dag het verschil.”

Belang van regenwaterinfiltratie

De awarduitreiking van Aquafin vindt jaarlijks plaats en beloont ingenieursbureaus en aannemers die het voorbije jaar het meest kwaliteitsvol en omgevingsvriendelijk tewerk gingen. Voor de Kwaliteitsaward nam de rioolwaterzuiveraar dit jaar voor het eerst een nieuw criterium op en screent het elk ontwerp op de mogelijkheid om regenwater optimaal in de bodem te infiltreren. Studiebureau Jonckheere uit Brugge kwam als winnaar uit de bus. Niet geheel onverwacht, want vorig jaar kreeg het al een eervolle vermelding voor het proactief en creatief toepassen  van infiltratie van hemelwater. “Aquafin is toonaangevend in de sector van openbare werken in Vlaanderen. Het was al een eer om genomineerd te zijn, maar de award winnen geeft nog een grotere voldoening. Onze inzet van vele jaren wordt beloond”, zegt Koen Jonckheere.

Studiebureau met toekomst en jobs

Studiebureau Jonckheere wil stabiel groeien in personeel, regio en expertise. Bovendien wil het bedrijf verder inzetten op een duurzaam milieubeleid en verantwoord bouwen in een wereld die steeds complexer wordt. Daarbij trekt het resoluut de kaart van innovatie en digitalisatie en investeerde het in nieuwe modelleringssoftware en geavanceerde meetapparatuur. Sinds enkele maanden heeft het studiebureau in Leuven een satellietkantoor en wil het er een team uitbouwen van bouwkundig ingenieurs, planologen, landschapsarchitecten en projectmanagers die houden van een technische uitdaging samenstellen. “Als ambitieus groeibedrijf willen we onze goede naam, onze unieke service en onze ijzersterke ervaring verder uitbreiden, zonder ons familiaal karakter uit het oog te verliezen. We zijn daarom voor ons kantoor in Leuven op zoek naar nieuwe krachten die onze waarden onderstrepen. Solliciteren kan via onze website”, aldus Koen Jonckheere.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.