Home > Studeren werd één dag planten in Leefschool Stimuland in Beernem

Studeren werd één dag planten in Leefschool Stimuland in Beernem

Geschreven op 9 februari 2024 om 11:25 door Mario De Wilde

Afgelopen dinsdag was er een actieve plantdag in Leefschool Stimuland in Beernem. Dat gebeurde in nauwe samenwerking en begeleiding van het Regionaal Landschap Houtland & Polders vzw. Er werden heggen, enkele hoogstammen, meerstammen en kleinfruithagen (frambozenstruiken, zwarte-, witte- en rode bessenstruiken…) aangeplant. De planters? Dat waren de leerlingen zelf en ze deden dat heel enthousiast. De medewerkers van Regionaal Landschap Houtland & Polders gaven uitleg over hoe je de boompjes goed aanplant, waarna alle zes de leerjaren van de lagere school in tijdsblokken aan de slag gingen.

Directeur Tim Van Renterghem: ‘We kijken echt uit naar de plantdag. Dit is, na de grondwerken die al gebeurd zijn, de eerste fase van een project dat op meerdere vlakken meerwaarde biedt. Het creëren van een groene leeromgeving is stimulerend en prikkelend, dus dat past sowieso bij wie we zijn (de baseline van Stimuland is ‘een prikkelende leefschool’), maar het geeft ons ook de kans om leerlingen en ouders echt bij de omgeving te betrekken. De groene omgeving wordt een voorbeeld van gedeeld eigenaarschap, want voor het onderhoud staan onze leerlingen en ouders mee in. Het is de bedoeling dat we hier samen voor het groen zorgen, het fruit plukken, de groenten van de moestuin oogsten…’

Met subsidies die kaderen in het MOS-project wordt in de toekomst ook nog materiaal aangekocht voor een chillnet, een klim- en klauterparcours , moestuinbakken en een wilgenboot.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.