Home > Koeien verwennen met muziek en massages op ‘Dankoe’-festival in Kortrijk

Koeien verwennen met muziek en massages op ‘Dankoe’-festival in Kortrijk

Geschreven op 25 oktober 2018 om 17:04 door Mario De Wilde

Een festival speciaal voor koeien, waarbij ze naar optredens kunnen luisteren, gemasseerd worden en eten op een ‘gouden’ dienblad krijgen: zo wilden honderden studenten van Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk de dieren bedanken voor de dagelijkse portie zuivel die ze hen geven. Dit toepasselijk genaamde ‘Dankoe’-festival is een initiatief van VLAM dat jonge mensen opnieuw dichter bij de oorsprong van zuivel brengt. Afgelopen middag was het allemaal te zien op Howest in Kortrijk.

Omgekeerd van boerderijbezoek
In juni van dit jaar voerde VLAM, het Vlaams centrum voor Agro- en Visserijmarketing, een enquête uit naar het zuivelgebruik van Vlamingen tussen 18 en 30 jaar. Daaruit bleek dat zij zuivel als iets vanzelfsprekends zien, maar dat ze er nog maar weinig over weten én de voeling met de oorsprong ervan missen. VLAM besloot daarop actie te ondernemen, om de band tussen de jongere en de boerderij te versterken. Daaruit ontstond het Dankoe-festival, dat op 25 oktober trouwens niet alleen in Kortrijk plaatsvond maar ook in Geel (Thomas More) en Hasselt (PXL).
Het Dankoe-festival is het omgekeerde van een boerderijbezoek: de boerderij kwam naar de studenten, op de Howest-campus in Kortrijk. Via een live-verbinding met boerderij Sint-Jozefhoeve in Balen – weergegeven op een gigantisch scherm – konden de studenten dank u zeggen tegen de koeien en de boer. Ze deden dat door via sociale media de hashtag #dankoe te gebruiken en hoe meer ze dat deden, hoe meer de koeien verwend werden: afhankelijk van het aantal hashtags kregen ze hun voeder op een ‘gouden’ dienblad, een massage, een toilet – inclusief pedicure! – tot een live-optreden van Lenny & de Wespen, die muziek in de stallen zullen brengen. Alles werd ook live uitgezonden op de campus.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.