Home > Studenten kunnen op zeven verschillende plaatsen blokken in Kortrijk

Studenten kunnen op zeven verschillende plaatsen blokken in Kortrijk

Geschreven op 4 februari 2022 om 08:45 door Mario De Wilde

De stad stelde de voorbije weken opnieuw een een aantal bloklocaties open voor studenten. Op 3 plaatsen in het centrum en 4 locaties in de deelgemeenten kregen studenten de kans om samen hun examens coronaproof voor te bereiden. De 170 beschikbare plaatsen waren op de meeste dagen allemaal ingenomen. Net als tijdens de voorbije blokperiodes werkten Stad Kortrijk en Kortrijk Studentenstad samen om in december en januari bloklocaties te voorzien in de binnenstad en deelgemeenten. Studenten die zich thuis moeilijk kunnen concentreren en liever tussen hun lotgenoten studeerden, maakten opnieuw gretig gebruik van de bloklocaties. In het OC van Marke waren vanaf 23 december tot en met 3 januari gemiddeld 28,5 van de 30 beschikbare plaatsen bezet. In OC De Troubadour in Bissegem, waar studenten terecht konden tijdens de eerste week van de kerstvakantie, waren gemiddeld 19,8 van de 20 plaatsen bezet. Ook OC De Wervel in Bellegem (35 beschikbare plaatsen) was volledig volzet vanaf 24 december t.e.m. 8 januari.

Feestzaal De Renard in Aalbeke was het langste open: 43 aaneengesloten dagen vanaf 24 december tot en met 4 februari. Ook daar waren tot vorige week gemiddeld 28,9 van de 30 plaatsen gereserveerd. Ook de drie bloklocaties in het centrum van de stad, de bibliotheek (10 plaatsen), Sint-Michielsbeweging (20 plaatsen) en Studio Hakudo in K in Kortrijk (25 plaatsen) waren haast elke dag volzet. Stephanie Demeyer, schepen van OC’s en vrijwilligers: “De bloklocaties waren net als de vorige blokperiodes een schot in de roos. De formule van samen studeren spreekt veel studenten aan. We konden ook opnieuw rekenen op een groep fantastische vrijwilligers. Zij zorgden ervoor dat de bloklocaties ’s morgens open waren, dat de studenten er in alle comfort konden werken door bv. problemen met de verwarming te melden en zij sloten ’s avonds af nadat de studenten terug naar huis waren vetrokken.

Kelly Detavernier, schepen van onderwijs: “Samen studeren blijft een succesformule voor heel wat studenten, dat bewijzen de bezettingscijfers van onze bloklocaties. Een goede mix van locaties in centrum en deelgemeenten zorgt dat onze studenten zich niet ver hoeven te verplaatsen om samen te gaan studeren.”
Foto © stad Kortrijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.