Home > Studenten hotelmanagement Hogeschool VIVES Brugge behalen zilver op internationale hospitality wedstrijd

Studenten hotelmanagement Hogeschool VIVES Brugge behalen zilver op internationale hospitality wedstrijd

Geschreven op 20 februari 2019 om 13:36 door Mario De Wilde

Vier studenten van de opleiding hotelmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge zijn in Maastricht tweede geworden op de EMCup. Dat is een prestigieuze, internationale hospitality wedstrijd tussen 36 internationale hotelmanagementscholen, waaronder heel wat top- en privéscholen. De studenten zijn afkomstig van Brugge, De Haan, Kortrijk en Maldegem. De wedstrijd bestaat uit een voorbereidingsfase waarbij de studenten o.a. een paper moesten schrijven en een filmpje maken. Ter plaatse moesten de studenten gedurende twee dagen pitchen en debatteren. Ze werden beoordeeld door een business jury, samengesteld uit mensen uit de hospitality sector.
Opleiding hotelmanagement
Grote beroepsgerichte kennis en vaardigheden, vier of vijf verschillende talen, management- en ICT-vaardigheden, teamwork, presentatievaardigheden en internationale ervaringen, daar staat de opleiding hotelmanagement voor. Troeven die ook in heel wat andere sectoren erg gewaardeerd worden en die je ook zeker de kans geven nog verder te studeren en zo een masterdiploma te behalen. Studenten hotelmanagement zijn dynamische mensen die houden van veelvuldige sociale contacten, uitdagingen zoeken en creatief in team kunnen werken. Studeren is natuurlijk ook meer dan enkel lessen en opdrachten. Naast studentikoze activiteiten organiseert de studentenvereniging Sorhoma bijvoorbeeld jaarlijks een colloquium voor de hele opleiding, zowel studenten als docenten.

Vernieuwd programma

VIVES vernieuwde twee jaar terug grondig het programma van de opleiding hotelmanagement, met een stijgend managementniveau van het eerste naar het derde jaar en keuze tussen vier specialisaties: languages for hospitality, strategic hospitality management, rooms division and wellness, en gastronomy and events.

Hogeschool VIVES

Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 13 500 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in zes steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. Meer info: www.vives.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.