Home > Studenten Hogeschool VIVES in nationale wedstrijden voor chefs en sommeliers

Studenten Hogeschool VIVES in nationale wedstrijden voor chefs en sommeliers

Geschreven op 12 maart 2021 om 12:41 door Mario De Wilde

Twee graduaatsstudenten logies-, restaurant- en cateringmanagement van Hogeschool VIVES campus Brugge zijn geselecteerd voor deelname aan vermaarde nationale culinaire wedstrijden: Victor Darthet uit Brugge voor ‘Jeunes Chefs Rôtisseurs’ en Lizette Viaene uit Diksmuide voor ‘Jeunes Sommeliers’. De wedstrijd vindt plaats op maandag 29 maart 2021 in RHIZO Hotelschool in Kortrijk. La Chaine des Rôtisseurs wil de ontwikkeling stimuleren van jonge koks en sommeliers over de hele wereld. De winnaars van deze wedstrijden nemen dan deel aan de internationale wedstrijd van de Chaine in september in Frankrijk. Het doel van de wedstrijd ‘Jeune Rôtisseur 2021’ is om de culinaire expertise van jonge Chefs Rôtisseurs aan te moedigen en te promoten in de traditie van de Chaîne des Rôtisseurs door hen bloot te stellen aan een competitieve omgeving met hun leeftijdsgenoten. Deze wedstrijd biedt de Jeunes Chefs de mogelijkheid om hun talent en creativiteit te laten zien in een internationale arena. Peter van de wedstrijd is Chef David Grosdent * van L ‘Envie in Zwevegem. De Conseiller Culinaire van de Chaîne die de wedstrijd organiseert is Jean Baptiste Thomaes ** van Château du Mylord.

Met de wedstrijd ‘Jeunes Sommeliers’ wil men het proeven en paren en de kennis van goede wijnen en andere ambachtelijke dranken stimuleren. En het helpen, aanmoedigen en ondersteunen van jonge professionals die het potentieel hebben om toekomstige topsommeliers te worden. Peter van deze wedstrijd is Sommelier Eric Boschman. De organisatie gebeurt door Maître Sommeliers van de Chaîne Dominique Crombé van D-winecoach en Kristine De Grave van restaurant Anobesia.

Logies-, restaurant- en cateringmanagement

Je houdt van eten en drinken? Je hebt oog voor piekfijne service? Je hebt ‘goesting’ om gasten in de watten te leggen? In het organiseren van evenementen wil je graag uitblinken door jouw creatieve blik? Maar ook het commerciële en financiële luik vind je best wel interessant? Dan ben jij die spontane, sociale en sympathieke gastheer/gastvrouw die geknipt is voor deze opleiding.

Na twee gemeenschappelijke thema’s kun je kiezen waar jouw hart ligt. Ofwel kies je voor de afstudeerrichting logiesmanagement. Deze afstudeerrichting leidt je onder andere op tot front office manager en Food & Beveragemanager in een hotel. Na het volgen van deze afstudeerrichting kennen deze twee afdelingen van een hotel voor jou geen geheimen meer.

Indien je voorkeur echter uit gaat naar het restaurantgebeuren en de verfijning van de eetervaring van de gast, laat dan geen twijfel meer bestaan: de afstudeerrichting restaurantmanagement is jou op het lijf geschreven. Gespecialiseerde drankenkenners of maîtres d’hôtel worden met deze afstudeerrichting ingezet om de gastenbeleving in restaurants te optimaliseren.

Hogeschool VIVES
Hogeschool VIVES telt ruim 1 250 personeelsleden en 16 000 studenten in de basisopleidingen in zes studiegebieden: biotechniek, gezondheidszorg, handelswetenschappen en bedrijfskunde, industriële wetenschappen en technologie, onderwijs en sociaal-agogisch werk. VIVES beschikt over campussen in vijf steden in West-Vlaanderen: Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, en Torhout. Meer info: www.vives.be.

1 reactie

Gerda Ghekiere
Geschreven op 2021-03-13 12:01:48
Dikke proficiat aan de geselecteerden.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.