Studenten Hogeschool VIVES belichten vandaag toekomst van werk in 2030 in het kader van uniek Honours traject
Accent daagde als externe opdrachtgever studententeams van Hogeschool VIVES cam-pussen Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Torhout uit om een project rond de toe-komst van werk in 2030 uit te werken. Dit kaderde in een uniek Honours traject van VI-VES. De studenten stellen hun projectresultaten op dinsdag 5 februari om 12u voor aan pers en publiek op campus Kortrijk, aula Cube, Doorniksesteenweg 145. De studenten zijn afkomstig van Lauwe, Wevelgem, Torhout, Otegem, Zwevegem, Alveringem, Gits, Bredene, Antwerpen, Roeselare, Wingene, Brugge, Damme, Ruddervoorde, Ingelmunster en Brakel.
Drie teams
De Honours Degree is bedoeld voor excellente laatstejaarsstudenten die bovenop hun regulier studietraject op zoek zijn naar een extra uitdaging. Enkel interdisciplinaire teams met veel zin voor creatief ondernemerschap en een innovatieve mindset konden de chal-lenge tot een goed einde brengen. Vanuit de zes studiegebieden en alle campussen van VIVES werden drie studententeams samengesteld, die ondersteund werden door de pro-fessionele partners Accent, TUA West, VOKA en VLAJO.
VIVES campus Kortrijk, aula Cube, Doorniksesteenweg 145.
Drie projecten
1. HealthVision: een nieuwe kijk op de gezondheidspraktijk
HealthVision is een tool die de werklast van de verpleegkundige reduceert door de admi-nistratieve last sterk te verminderen. Een intelligent camerasysteem (AI) automatiseert het invullen van het Elektronisch Patiëntendossier. Daardoor komt er voor de verpleegkundige tijd vrij om te doen waar het in de zorg écht om draait, namelijk het bieden van warme zorg. De opkomst van technologie en automatisering wordt in vele andere sectoren reeds met open armen ontvangen. Met aandacht voor een eenvoudige en geïntegreerde automati-sering in het ziekenhuis, biedt HealthVision comfort voor zowel de patiënt als de ver-pleegkundige in een tijd waar dit werkelijk nodig is.
De studenten programmeerden zelf een goed werkende demo, die op de persvoorstelling zal worden voorgesteld.
2. Connection Pod: pitchen in VR (virtual reality)
De Connection Pod is een virtuele wereld waar je ideeën kan creëren en voorstel-len. Enerzijds worden brainstormtechnieken aangeboden. Hiermee kies je een techniek en een passende VR-omgeving om te brainstormen rond een bepaald thema. Aan de andere kant wordt ook de mogelijkheid aangereikt om presentaties voor te bereiden, te trainen en voor te stellen. Dit alles in virtuele realiteit.
3. Analysing Meeting Rooms (AMR): de vergadering van de toekomst
Vergaderen kan heel wat efficiënter gebeuren, daar is iedereen het over eens. De Analy-sing Meeting Rooms (AMR) kunnen in de toekomst een wezenlijke bijdrage hiertoe leve-ren.
Eerst en vooral is het belangrijk om een ideale setting te creëren waar ieder detail telt (kleur, meubilair, licht …). Aan de andere kant implementeren we ook meetapparatuur in de ruimte. Deze zal uw stresswaarden analyseren maar ook uw gedrag, spraak en ge-zichtsuitdrukking. De combinatie van al deze analyses zorgt ervoor dat ieder zijn per-soonlijke kwaliteiten en kenmerken maar ook die van het team, voor de volle 100% kan benutten.