Home > Studenten Elektronica-ICT Vives Campus Brugge aan de slag rond project klimaatverandering

Studenten Elektronica-ICT Vives Campus Brugge aan de slag rond project klimaatverandering

Geschreven op 30 april 2024 om 06:55 door Mario De Wilde

Studenten van de opleiding Elektronica-ICT aan Vives campus Brugge sloten de afgelopen week af met een presentatie van hun internationale projecten rond klimaatverandering. De 20 studenten uit het eerste en tweede jaar werkten samen met mede studenten van hogescholen in Amsterdam (InHolland) en Madrid (UCM) aan creatieve en leerzame games om klimaatbewustzijn te verhogen. De projectweek, die plaatsvond van 22 tot 26 april, bood een unieke kans voor internationale samenwerking en kennisuitwisseling.

Gedurende de week ontwikkelden de studenten in totaal vijf educatieve games, waaronder bordspellen, PC-games en een app. De projecten, waar al sinds januari aan werd gewerkt, werden gepresenteerd aan een panel van experts en medestudenten. Naast de hands-on projectactiviteiten, volgden de studenten ook lezingen van internationale professoren over verschillende aspecten van klimaatverandering. Dit zorgde voor een diepgaande inzichten in de problematiek en inspireerde tot innovatieve oplossingen.
De projectweek werd georganiseerd door Evert Cottyn, Ronny Mees en Pedro Calleeuw van Vives, met als doel om interconnectiviteit tussen Europese hogescholen te promoten en toekomstige samenwerking inzake projecten en klimaat te stimuleren.

De studenten blikken tevreden terug op de projectweek: “Het was een leerrijke en inspirerende ervaring om samen te werken met medestudenten uit andere landen aan een belangrijk thema, zoals klimaatverandering.” “We hebben veel geleerd over teamwork, interculturele communicatie en het ontwikkelen van creatieve oplossingen.” De projectweek is een waardevolle bijdrage aan de inspanningen van Vives om duurzame ontwikkeling te bevorderen en studenten voor te bereiden op een toekomst die gekenmerkt wordt door klimaatverandering.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.