Home > Strijdvaardig Essevee verliest met 0-2 van Antwerp

Strijdvaardig Essevee verliest met 0-2 van Antwerp

Geschreven op 1 april 2023 om 08:13 door Mario De Wilde

De interlandbreak zit erop, dat betekent dat het opnieuw tijd is voor de Jupiler Pro League. Op een stormachtige vrijdagavond namen onze Boeren het in eigen huis op tegen Royal Antwerp FC. Essevee hield lang stand, maar verloor uiteindelijk met 0-2. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd lees je hier.

Het is een rustig wedstrijdbegin met veel slordigheden aan beide kanten. Met hevige regenval en strakke windstoten zijn de weersomstandigheden dan ook niet ideaal. Het is wachten tot de achtste minuut voor de eerste kans. Het zijn de bezoekers die voor het eerst gevaarlijk kunnen zijn. Na balverlies van Fadera komt Balikwisha plots alleen voor doel. Vanuit een scherpe hoek haalt hij uit, maar zijn poging gaat naast.

Terwijl de regen met bakken uit de lucht blijft vallen, is het nog steeds wachten op de eerste kans van Essevee. Na een kwartier komt The Great Old opnieuw opzetten. Kerk dribbelt zich vrij in de zestien en met een gelukje komt de bal bij Muja. Hij aarzelt niet en knalt overhoeks. Bostyn is alert en haalt de bal met een geweldige reflex uit doel. De hoekschop die daarop volgt is wel raak. Stengs vindt het hoofd van Alderweireld, die de 0-1 tegen de netten kopt. Gelukkig voor Essevee komt de VAR tussen en wordt het doelpunt afgekeurd, het blijft 0-0.

Na 25 minuten voetballen kan Essevee voor het eerst een kans afdwingen. In een snelle omschakeling kan Brüls Fadera diep sturen die voor het eerst zijn snelheid uitspeelt. Hij raast voorbij de Antwerpse verdediging en kan vervolgens uithalen op doel. Hij ziet zijn afgeweken schot goed gepakt worden door Butez. 10 minuten later is Essevee daar opnieuw, met een hoekschop dit keer. Vormer vindt het hoofd van Derijck die ongehinderd op doel kan koppen. Zijn poging vormt geen gevaar voor Butez.

Op slag van rust is er nog een reuzenkans voor de bezoekers. Muja bereikt de achterlijn en brengt de bal strak voor doel. Met een gelukje komt de bal voor de voeten van Stengs die niet twijfelt en snoeihard uithaalt richting het doel van Bostyn. Zijn poging gaat nipt naast de kruising. Essevee komt goed weg.

Het is de thuisploeg die het best uit de kleedkamer komt. Na 5 minuten in de tweede helft verstuurt Brüls een lange bal richting Ndour, die zijn tegenstander met een heerlijke controle uitschakelt. Hij stuurt Vossen diep die meteen uithaalt op doel. Butez voorkomt de 1-0 met een knappe reflex.

Antwerp lijkt wakker geschud en reageert vrijwel meteen. Stengs zet zich goed door op rechts en schakelt Miroshi met een heerlijke kapbeweging uit. Hij komt oog in oog met Bostyn die het schot van Stengs met een knappe beenreflex uit z’n doel houdt. The Great Old drukt door en dat resulteert in kansen. Kerk komt vanop de rechterflank naar binnen en besluit om het eens vanop afstand te proberen. Bostyn gaat goed plat.

Na een uur voetballen probeert Essevee nog eens een kans bij elkaar te voetballen. Ndour zet zich voor de zoveelste keer door op rechts en brengt de bal strak voor doel. Hij vindt Vossen die zich goed kan vrijmaken, maar de Waregemse spits kraakt z’n schot.

De laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd zijn ingegaan en de bezoekers besluiten om nog eens door te duwen. Eerst stuurt Vermeeren Balikwisha de diepte in. Hij stuit op een sterk keepende Bostyn. Enkele minuten later is er opnieuw een dolle fase met enkele enorme kansen voor Antwerp. Gelukkig voor Essevee staat er telkens een Waregemse verdediger in de weg. In minuut 85 wordt Antwerp dan toch beloond voor de vele kansen. Op een stilstaande fase vindt Stengs met een goed aangesneden voorzet het hoofd van Alderweireld. Hij kopt de bal tegen de netten en dit keer telt het doelpunt wel. Het staat 0-1.

Een drietal minuten later gaat de bal op de stip na hands van Ndour. Alderweireld blijft koelbloedig en schuift de bal in de linkeronderhoek. Bostyn is kansloos. Het staat 0-2. Dat is ook meteen de eindstand van het duel.