Home > Strenge verkeersmaatregelen Baloise Ladies Tour komende zaterdag in Knokke

Strenge verkeersmaatregelen Baloise Ladies Tour komende zaterdag in Knokke

Geschreven op 7 juli 2021 om 08:49 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 10 juli 2021 komt de rennerskaravaan van de Baloise Ladies Tour naar Damme en Knokke-Heist. De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de weg- en tijdrit vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Verkeersmaatregelen wegrit
Op zaterdag is tussen 11.00 en 14.00 uur verkeershinder mogelijk door de wegrit Cadzand-Knokke-Heist. De renners komen Knokke-Heist binnen via de Retranchementstraat en rijden dan drie lokale rondes via de Sluisstraat, Waterstraat, Westkapellestraat, Breed Veertien, Bakboord, Heistlaan en Dudzelestraat. De aankomst is voorzien in de Dudzelestraat. Op het parcours is enkel verkeer toegelaten in de rijrichting van de renners als er voldoende tijd is tussen de verschillende rondes. Langs het parcours is een parkeerverbod van kracht.

Verkeersmaatregelen tijdrit
Op zaterdag is tussen 16.00 en 21.00 uur geen verkeer toegelaten op het parcours van de tijdrit. Hierdoor zijn onder meer volgende straten afgesloten: de Heistlaan (tussen de rotondes ter hoogte van de Dudzelestraat en Bakboord), Knoksebaan, Leopoldsvaart-Noord (tussen de Zelzatebrug en Oostkerkestraat), Oostkerkestraat (tussen de Leopoldsvaart-Noord en Dudzelestraat) en Dudzelestraat (tussen de balkonrotonde en Dorpsstraat). Langs het parcours is een parkeerverbod van kracht.

Bereikbaarheid
Tijdens de tijdrit is het niet mogelijk via de Zelzatebrug in de richting van Brugge te rijden. Het verkeer dat via de Koolkerkesteenweg vanuit Brugge komt, moet omrijden via Damme (Dammesteenweg).

Kom je uit de richting van Knokke-Heist:

Brugge is bereikbaar via de A11,
Oostkerke, Hoeke en Damme zijn bereikbaar via de Natiënlaan, Damse Vaart-Zuid en Leopoldsvaart-Oost.
De inwoners van Ramskapelle kunnen wegrijden via de Spelemanstraat en Jonckheerestraat.
De bewoners van Heist (wijk Heulebrug) kunnen zich verplaatsen via de Scheurleg of via de route Bakboord, Breed Veertien en Westkapellestraat.
De inwoners van de Valeriaanstraat en Rietveld kunnen hun straat niet in- of uitrijden en parkeren de wagen de volledige zaterdag het best in de Dorpsstraat of een van de omliggende straten.
Kom je uit de richting van Damme:

Knokke-Heist is bereikbaar via de Natiënlaan.
De inwoners van de Heernisstraat, de Heitegemstraat en de Braambeierhoekstraat plaatsen hun wagen het best buiten het parcours. Deze straten zijn tijdens de tijdrit afgesloten. Er wordt een gecontroleerde oversteekplaats voor voetgangers voorzien ter hoogte van de Eienbroekstraat, zodat de bewoners hun woning veilig kunnen bereiken en verlaten.
Baloise Ladies Tour
Parkeerverbod
Er is vanaf vrijdag tot en met zaterdag een parkeerverbod van kracht in de Heistlaan (tussen de rotondes ter hoogte van de Dudzelestraat en Bakboord) en Dudzelestraat (tussen de balkonrotonde en Dorpsstraat).

Op zaterdag is een parkeerverbod voorzien in de Breed Veertien, Bakboord, Westkapellestraat (tussen de Kalvekeetdijk en Breed Veertien), Dudzelestraat (tussen de rotonde en Zelzatebrug), Oostkerkestraat (tussen de brug aan de Groene Wandeling en Dorpsstraat), Sluisstraat (tussen de Natiënlaan en Koekoekstraat), en Dorpsstraat (tussen de Dudzelestraat en Herenweg én de Hoekestraat en Natiënlaan).

Voor meer informatie:

www.baloiseladiestour.com
www.bruggebereikbaar.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.