Home > Streekproducten op de Lentemarkt van De Panne lokten honderden belangstellenden

Streekproducten op de Lentemarkt van De Panne lokten honderden belangstellenden

Geschreven op 17 april 2023 om 11:18 door Mario De Wilde

Gisteren ging de tweede editie van de Lentemarkt door aan de vernieuwde Vijvers Markey in de Panne. In een zacht voorjaarszonnetje kon je genieten van heerlijke streekproducten, leuke animatie en een familiale sfeer. Ook de nieuwe bierbox van De Panne werd gelanceerd. In de voormiddag vond de opening van de vernieuwde vijvers plaats. Deze ontmoetingsplaats kreeg een grondige opknapbeurt: er werd een nieuwe hondenweide geplaatst, er kwam nieuw meubilair en de grond werd gesaneerd. Er werd ook meer groen aangeplant zodat elke bezoeker tot rust kan komen.

Bierpakketten
Daarnaast kon je op de Lentemarkt voor het eerst een bierbox kopen. Deze bierpakketten zijn gevuld met streekbieren uit De Panne en Adinkerke. De inhoud van de doos verandert zodat elk biertje die in aanmerking komt, de kans krijgt om opgenomen te worden. Het is het ideale geschenk voor elke bierliefhebber en is te koop aan de balie van Visit De Panne (Zeelaan 21) voor 25 euro.

Pannekaas
Er waren veel streekproducten aanwezig op de Lentemarkt maar opvallend was de Pannekaas. Deze kaas werd gemaakt in opdracht van het lokaal bestuur door de Beauvoordse Walhoeve. Het is een boerenkaas gerijpt in Pier Kloeffebier, een streekbiertje uit De Panne. Pier Kloeffe staat dan ook vol trots op het etiket. De organisatoren konden spreken van een succeseditie!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.