Home > Streekfonds West-Vlaanderen steunt muzikale ontwikkeling bij kwetsbare jongeren

Streekfonds West-Vlaanderen steunt muzikale ontwikkeling bij kwetsbare jongeren

Geschreven op 25 maart 2019 om 15:11 door Mario De Wilde

‘De Muziekbank’ is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ter ondersteuning van projecten of initiatieven waarbij ‘muziek’ de basis vormt om kansarme kinderen en/of jongeren te bereiken, te ondersteunen en te versterken. Deze projectoproep richtte zich zowel naar academies en muziekscholen als andere organisaties die in contact komen met kansarme jongeren van wie de(muzikale) talenten onvoldoende kunnen worden ontwikkeld door familiale, sociale of financiële omstandigheden. In totaal werden er 32 projecten ingediend waarvan een onafhankelijke jury er 13 heeft weerhouden voor financiële steun. De projecten werden voorgesteld in Cultuurkapek de Schaduw in Arrdooie tijdens een concert van The Antler King dat in kader van de Warmste Week per opbod werd ‘verkocht.’ In totaal werd er € 32.500 toegewezen.

500 projecten

De financiële steun is mogelijk dankzij de opbrengst van verschillende fondsenwervingsacties. Zo wordt er jaarlijks op het Buskerpodium van het Streekfonds op Festival Dranouter geld ingezameld voor de Muziekbank en zijn er verschillende acties ten voordele van de Muziekbank tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Verder wordt de Muziekbank gesteund door Rotary Club Kortrijk-Groeninge en verschillende particuliere schenkers.
Het Streekfonds West-Vlaanderen steunde de voorbije jaren meer dan 500 projecten in West-Vlaanderen. Vooral via de solidariteitsactie ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ kregen tal van projecten al financiële steun voor hun projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen of jongeren in west-Vlaanderen. Het Streekfonds West-Vlaanderen is daarmee één van de grootste private initiatieven organisaties die sociale projecten in West-Vlaanderen steunt.
Het Streekfonds West-Vlaanderen wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.
Contact en info
Jan Despiegelaere
Algemeen coördinator
Streekfonds West-Vlaanderen
Spinnerijstraat 107, B-8500 Kortrijk
+32 56237039 | +32 473 701518
jan@streekfonds.be | streekfonds.be
Volg het Streekfonds op Facebook voor nieuws, foto’s en updates.
2

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.