Home > Strafschop van Denkey in slotfase levert Cercle drie duur bevochten punten op tegen OHL: 1-2

Geschreven op 16 december 2023 om 19:30 door Mario De Wilde

Op de 18de speeldag ging groen-zwart uit Brugge op bezoek in Leuven, in het King Power at Den Dreef stadion gaf het partij aan Oud-Heverlee Leuven. De Vereniging was de laatste drie duels ongeslagen tegen de Leuvenaars. De wedstrijd startte slecht voor de Vereniging met een snelle goal van Thorsteinsson. In de tweede helft rechtte Cercle de rug met de gelijkmaker van Somers. In blessuretijd trok groen-zwart het laken naar zich toe met een penalty van Denkey.

Lemaréchal en Van der Bruggen namen hun plek op het middenveld opnieuw in en ook Gboho kon terug op een basisplaats rekenen. Van een studieronde was er in studentenstad Leuven geen sprake. Nog voor de match goed en wel begonnen was, stond de Vereniging al op achterstand. Nsingi kon zich op rechts goed doorzetten en de bal voor doel brengen. Thorsteinsson kon van dicht het leer tegen de touwen knallen. Ondanks de openingsgoal van Leuven zagen we vooral een kansenarm openingskwartier. Groen-zwart had het moeilijk om tot de zestien van Leysen te geraken. Halverwege de eerste helft leek Gboho de bordjes gelijk te zetten nadat een afgeweken schot in zijn voeten belandde, maar helaas voor de Fransman en de Vereniging vertrok hij vanuit buitenspel. 1-0 halverwege de eerste helft. Voorts was er in de eerste helft niet bijzonder veel te noteren. Cercle probeerde wel, maar de aanvallen misten precisie om écht gevaarlijk te kunnen zijn. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kon Cercle nog eens dreigen. Siquet bracht de bal in zijn gekende stijl voor doel en kon Gboho bereiken. Maar zijn schot miste kracht en Leysen kon makkelijk pakken. Rusten deden we met de voorsprong voor Leuven.

Tijdens de rust greep coach Muslic in met twee vervangingen. De Wilde en Popovic moesten in de kleedkamer blijven, Daland en Olaigbe waren hun vervangers. Die vervangingen leken te helpen, in het spelbeeld slaagde Cercle erin Leuven iets meer naar eigen zestien meter te duwen. Met nog een halfuur te spelen zette de Vereniging de bordjes gelijk. Na een corner kon Utkus met de borst verlengen tot bij Somers, de kapitein twijfelde niet en trapte met veel overtuiging binnen. Ondertussen kon de thuisploeg daar maar weinig tegenover zetten. De Leuvenaars kwamen niet meer in de buurt van Warleson. Thorsteinsson probeerde het dan maar van ver, maar zijn poging ging na een blok van Somers ver naast. Maar na een veelbelovende start van de Vereniging in de tweede helft, was het na de gelijkmaker ook voor groen-zwart moeilijk geworden om tot echte kansen te komen. Tien minuten voor tijd konden de Leuvenaars nog eens dreigen. Maziz kreeg de bal toegespeeld op rechts en haalde uit, maar zijn schot in de korte hoek ging in het zijnet. Aan het doel van Leysen kon invaller Alan Minda koppen op een voorzet van Lemaréchal, maar diens poging belandde in de handen van de Leuven-doelman. Ook de kopbal van Utkus na een corner van Siquet zorgde niet voor de bevrijdende voorsprong. De partij leek af te stevenen op een gelijkspel, tot in toegevoegde tijd Joren Dom hands maakte en Jasper Vergoote de bal terecht op de stip legde. Onze topschutter Kevin Denkey twijfelde niet en trapte Cercle richting winst vanop de stip. Zo weet de Vereniging na twee nederlagen opnieuw wat winnen is! Op naar woensdag, waar groen-zwart rode lantaarn KV Kortrijk op bezoek krijgt in het Jan Breydel stadion.

OPSTELLINGEN:
Cercle Brugge: Warleson, Utkus, Popovic (’45 Daland), Lemaréchal, Denkey, Gboho, Miangue ‘, De Wilde (’45 Olaigbe, ’83 Minda), Van Der Bruggen, Somers & Siquet.

Oud-Heverlee Leuven: Leysen, Shlomo, Dom, Thorsteinsson (’79 Maziz), Schrijvers, Braut Brunes, Banzuzi, Mendyl, Schingtienne, Pletinckx, Nsingi (’72 Opoku)

Doelpunten: ‘2: Thorsteinsson, ’59 Somers, ’90 + 4 Denkey