Home > Straffe Hendrik en Brugse Zot veroveren Portugal

Straffe Hendrik en Brugse Zot veroveren Portugal

Geschreven op 28 oktober 2018 om 21:28 door Mario De Wilde

In mei jl kwam Brouwerij De Halve Maan in de aandacht in Portugal op de jaarlijkse ‘World Beer Challenge’ dat voor de 8ste keer doorging in Estoril (PT). Er waren in deze competitie 654 bieren uit alle hoeken van de wereld, die beoordeeld werden door een jury van 303 professionele proevers uit 31 landen. De Halve Maan werd er bekroond met 3 gouden medailles: voor Straffe Hendrik Tripel, Straffe Hendrik Quadrupel en Brugse Zot blond. Niet alleen in Portugal, maar in de hele wereld krijgen de bieren van De Halve Maan met deze prijzen extra aandacht, nadat ze al talrijke medailles wonnen in andere prestigieuze competities.

Koninklijk bezoek
Brouwerij de Halve Maan tekende eergisteren een strategisch akkoord en zal zo een intensieve samenwerking aangaan met een gekende importeur in Portugal. Om aan de stijgende vraag naar Straffe Hendrik te voldoen in Portugal, besloten Brouwerij De Halve Maan en DCN Beers om nauwer samen te werken en op deze manier de bieren van Straffe Hendrik op een kwaliteitsvolle en duurzame manier in de Portugese markt te zetten. Het gaat in eerste fase over het merk Straffe Hendrik, in een tweede fase zal Brugse Zot aan bod komen. Als deel van de officiële delegatie van het staatsbezoek aan Portugal o.l.v. de Koning en Koningin van België, organiseerde De Halve Maan tijdens dit staatbezoek twee lanceringsevenementen, respectievelijk in Lissabon en Porto. Het eerste evenement vond plaats in het bijzijn van Staatssecretaris voor buitenlandse handel P. De Crem, die de eerste Straffe Hendrik in Lissabon schonk. Het tweede lanceringsevenement had in Porto zal plaats.

Horeca en retail

De overeenkomst tussen de Halve Maan en DCN Beers zal zich focussen op een intense samenwerking om zo de afzet op middellange termijn te verhogen in Portugal. Beide Straffe Hendrik bieren zullen worden geïntroduceerd in de horeca, maar ook zullen de eerste stappen naar de retail gezet worden.
De authentieke uitstraling van de bieren van De Halve Maan, en hun hoge kwaliteit, maken de bieren extra aantrekkelijk voor de Portugese biermarkt. Dat beide bieren recent nog bekroond werden in Estoril dragen bij tot deze uitstraling. Bieren Straffe Hendrik Quadrupel of Straffe Hendrik Tripel worden als ultra premium aanzien in Portugal, en hebben er sterk potentieel in deze snel groeiende economie. Brouwerij De Halve Maan exporteert intussen al 40 % van haar productie op een succesvolle manier naar meer dan 30 landen in de wereld. Zo zijn de bieren ook aanwezig in Azië, Latijns Amerika, Rusland en de VS, en daar komt nu dus ook Portugal bij.

Overzees transport
De brouwerij creëerde speciale verpakkingen, om haar bieren op een kwalitatieve manier te verschepen naar verre landen. Zo worden de flessen niet in kratten maar in kartonnen export dozen verpakt. Ook vaten worden in speciale “one way” vaten afgevuld die niet naar de brouwerij terugkomen. Al deze verpakkingen zijn 100 % recyclebaar, opdat de ecologische voetafdruk van de brouwerij zo beperkt mogelijk zou zijn. Ze verzekeren ook een goede kwaliteit van de bieren na overzees transport in extreme omstandigheden. Brouwerij De Halve Maan is al sedert 1856 in handen van de brouwersfamilies Maes en Vanneste. Sinds 2005 hanteert Xavier Vanneste er de roerstok, 6e generatie van de brouwersfamilie. Hij herstartte de brouwerij met de lancering van Brugse Zot, vandaag het populairste bier van de brouwerij. De brouwerij was in de afgelopen jaren wellicht de snelst groeiende brouwerij van België, met jaarlijkse “double digit” groeicijfers. Recent kwam de brouwerij ook internationaal in de aandacht met haar nieuwste innovatie: de aanleg van een 3,2 km ondergrondse pijplijn voor biertransport.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.