Home > Stoelendans aan ’t zeetje: Frank Dierckens treedt af als voorzitter, Amerikaan Shoffner is nieuwe trainer

Stoelendans aan ’t zeetje: Frank Dierckens treedt af als voorzitter, Amerikaan Shoffner is nieuwe trainer

Geschreven op 16 januari 2024 om 08:55 door Mario De Wilde

Frank Dierckens heeft afgelopen weekend vrijwillig en met onmiddellijke ingang ontslag genomen als bestuurder(en voorzitter) van het zieltogend KV Oostende, dat nochtans van leider Zulte Waregem won (3-2). De kustploeg dankt Frank op haar website voor alle financiële en operationele inspanningen die hij heeft geleverd voor de club.

Jamath Shoffner wordt dan weer de nieuwe trainer van KV Oostende. De 45-jarige Amerikaan was tot voor kort trainer bij het Luxemburgse Dudelange, waarmee hij op de tweede plek stond in de Luxemburgse competitie. Hij beëindigde er zijn contract om aan de slag te gaan bij KVO. Shoffner begon zijn trainerscarrière in Luxemburg, waar hij verscheidene nationale jeugdteams coachte. Hij was tevens assistent-coach in de MLS bij Charlotte FC, bij de nationale ploeg van Luxemburg en bij de U20 van de Verenigde Staten. Daar werkte hij samen met spelers als Timothy Weah en Sergino Dest.

Zijn carrière als hoofdtrainer bracht hem naar Luxemburg waar hij Jeunesse Canach en recent F91 Dudelange onder zijn hoede had. De eerste ploeg leidde hij in de terugronde vanuit de degradatiezone naar een tiende plek, met Dudelange bekleedde hij de tweede plek in de competitie. Met deze Luxemburgse club behaalde hij ook drie zeges in de Conference League. Zo was het de eerste keer ooit dat een Luxemburgse club zich kwalificeerde voor een volgende ronde in Europa.

Ook in België heeft Shoffner al wat ervaring want in het seizoen 2019-2020 was hij assistent-trainer van Dino Toppmöller bij Virton.

Benjamin Ehresmann: “We zijn ervan overtuigd dat we tot nu toe niet het maximale uit onze selectie haalden en we hebben er alle vertrouwen in dat Jamath het tij kan keren. Hij speelt op een manier die we allemaal willen zien: vooruit pressen met aanvallend en agressief voetbal. Vanaf we beginnen praten zijn over de mogelijkheid tot samenwerking, maakte hij indruk met zijn open blik en positieve persoonlijkheid. Bij zijn vorige clubs toonde hij ook dat hij jonge spelers beter kan maken dus hij is een zeer interessant profiel voor onze jonge spelersgroep. Het feit dat we hem nu halen, toont ook aan dat we, ondanks de moeilijke situatie, al naar de toekomst kijken. Hij is een keuze voor een langetermijnvisie en dat wil ik ook uitdragen. We kijken er naar uit om met hem samen te werken.”

Jamath Shoffner: Ik ben me er terdege van bewust dat de club zich momenteel in een moeilijke situatie bevindt. Toch ben ik erg enthousiast om hier te starten want deze club heeft toch een mooie traditie in het Belgische voetbal. Een dikke proficiat ook aan de spelers en staf met het fantastische resultaat van gisteren. De staf heeft de afgelopen weken geweldig werk geleverd onder zeer uitdagende omstandigheden en ik kijk ernaar uit om met hen te blijven samenwerken. Ik wens ook het allerbeste voor Michiel Jonckheere en video-analist Jarne Kesteloot bij het starten van hun nieuwe project in Brugge. Natuurlijk is het op dit moment geen makkelijke situatie maar ik hoop dat we allemaal samen aan hetzelfde zeel kunnen trekken en hard kunnen werken om de club vooruit te helpen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.