Home > Stilaan vriestemperaturen…. Diksmuide warmt zich op voor de Warmste week

Stilaan vriestemperaturen…. Diksmuide warmt zich op voor de Warmste week

Geschreven op 19 november 2022 om 23:08 door Mario De Wilde

De Warmste week staat dit jaar in teken van kansarmoede. Iets waar Diksmuide zich ook hard voor inzet. Verschillende diensten staken de koppen bijeen en werkten een aantal initiatieven uit zodat het stadsbestuur een mooie cent kan doneren om komaf te maken met kansarmoede. Iedereen verdient een kans in het leven. Onder dat mom kun je de komende periode verschillende activiteiten meepikken waarvan een deel van de inkomsten naar de Warmste Week wordt doorgestort. Van sommige activiteiten zal je het – toepasselijk – warm krijgen.
Klavertje vier run gemeentelijke basisschool op vrijdag 25 november
Kom mee wandelen of lopen tijdens de klavertje vier run, een sponsorloop tegen kansarmoede, in Beerst. De gemeentelijke basisscholen in Beerst, Keiem, Leke en Esen dagen leerlingen, ouders en sympathisanten uit om mee te lopen of te wandelen tijdens de Klavertje vier run. Leg tussen 14.00 en 17.00 uur zoveel mogelijk rondjes af van 1,2 kilometer rond de basisschool in Beerst. De scholen dagen deelnemers uit om 10 kilometer te wandelen of te lopen, individueel, met een groepje, of door elkaar af te lossen. Sponsor je liever zonder fysieke inspanning? Kom dan vanaf 16 uur de sfeer opsnuiven bij de bar en eetstand bij de school (Hendrik Consciencestraat 7).
Meer info en inschrijven via www.gemeenteschooldiksmuide.be/klavertjevierrun. Laat bij het inschrijven weten hoeveel sponsoring je verzamelde voor jouw inspanning.
Sfeervolle kerstloop op vrijdag 9 december
Op vrijdag 9 december gaat het kerstmarktweekend van start met een kerstloop. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste week. Lopen doe je in een leuke kerstoutfit of met leuke kerstaccessoires. Het parcours start en eindigt op de Grote Markt, één ronde is 2,5 km lang, je kiest zelf of je één of twee rondes loopt. Er is ook een kidsrun. Afsluiten kun je doen met een lekker drankje op de kerstmarkt. De kerstloop is recreatief en voor iedereen. De enige prijs van de avond gaat naar de deelnemer met de origineelste outfit.
Parcours
Je kunt kiezen tussen drie verschillende afstanden:
19.00 uur: kidsrun 500 meter
19.30 uur: kidsrun 1.000 meter
20.00 uur: kerstloop 2,5 km (1 ronde) of 5 km (2 rondes)
Inschrijven kan via www.diksmuide.be/sport. Meer info via de sportdienst, Pluimstraat 18, 051 79 33 00 of sportdienst@diksmuide.be.
Winterwonderland | 21 – 22 december
Kadens plant op woensdag 21 en donderdag 22 december de vierde editie van Winterwonderland. Rode draad doorheen de voorstelling is het kerstverhaal ‘Gestolen kerst’, gebracht door leerlingen woord. Hoofdpersonage is de GNIEP: hij haat kerst en wil dat het feest voorgoed verdwijnt! Ook de leerlingen muziek en dans zetten hun beste beentje voor tijdens de voorstelling. Leerlingen beeld zorgen dan weer voor beeldige versieringen in de gangen van CC Kruispunt.
woensdag 21/12 om 19.00 uur in CC Kruispunt
donderdag 22/12 om 19.00 uur in CC Kruispunt
Tickets kosten 5 euro en 1 euro met UiTPAS. Bestel ze via www.cckruispunt.be.
Foto: stad Diksmuide

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.