Home > Stijn Boussemaere koning fotowedstrijd sportdienst Diksmuide

Stijn Boussemaere koning fotowedstrijd sportdienst Diksmuide

Geschreven op 19 februari 2019 om 13:18 door Mario De Wilde

Stijn Boussemaere en Kurt Lapere zijn de winnaars van de fotowedstrijd van de sportdienst. Het publiek mocht op Facebook stemmen op de geselecteerde beelden. Stijn kreeg de meeste duimpjes achter zijn foto, Kurt Lapere volgde op plaats twee én drie. Hun beelden worden uitvergroot en zullen de muren van het gloednieuwe sportcomplex opfleuren.

Verloop wedstrijd

In het kader van de sportersbelevenmeer-award organiseerde de sportdienst een fotowedstrijd. Iedere Diksmuideling of Diksmuidse clubsporter maakte kans om zijn of haar beeld op groot formaat terug te vinden in het nieuwe sportcomplex. Deelnemen kon door tussen 1 juni en 30 november je sportbelevingsfoto’s te posten op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtags #sportersbelevenmeer en #diksmuidemoves. Aanvankelijk liep de wedstrijd tot eind augustus, maar dit werd verlengd aangezien voor vele sporten het sportseizoen dan in een dipje zat.

300 inzendingen, bereik van net geen 100.000 personen

Uiteindelijk werden meer dan 300 sportbelevingsfoto’s ingestuurd met deze hashtags. Kurt Lapere was hofleverancier van de wedstrijd en stuurde zo’n 80 unieke beelden in. Een jury selecteerde vijf foto’s en stuurde deze de wereld in voor een publieke stemmingsronde die twee weken duurde (van 25 januari tot en met 8 februari). Mensen zonder pc konden stemmen met de kaartjes in het zwembad. In totaal werden 6.813 stemmen uitgebracht en had de Facebookpost net geen bereik van 100.000 personen. De beleving rond deze fotowedstrijd was dus enorm.

Beeld op canvas

Als eerste prijs kregen de vijf eindgeselecteerden van de jury hun foto uitgewerkt op een canvas. Deze canvassen werden ook gebruikt voor de publieke stemmingsronde. De drie winnende foto’s worden nu op groot formaat uitgewerkt in het nieuwe sportcomplex. Mogelijk wordt dit aantal nog opgetrokken, afhankelijk van de mogelijkheden en de inrichting van de nieuwe sporthal.

Top drie van de publieke stemmingsronde:

1. Stijn Boussemaere – actiefoto zwemmen – 2082 stemmen

2. Kurt Lapere – actiefoto gevechtssport – 1688 stemmen

3. Kurt Lapere – actiefoto tennis – 1251 stemmen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.