Home > Sterk Cercle houdt de punten verdiend thuis tegen zwak KV Kortrijk

Sterk Cercle houdt de punten verdiend thuis tegen zwak KV Kortrijk

Geschreven op 13 maart 2022 om 10:06 door Mario De Wilde

Na een nieuwe sterke prestatie tegen KV Kortrijk heeft Cercle de drie punten thuisgehouden. Al in de eerste helft kwam bijna al het doelgevaar van Groen-Zwart, maar de Vereniging vergat zichzelf te belonen met een voorsprong halfweg. Na de pauze kwam daar al snel verandering in toen Hotic een strafschop perfect binnentrapte. Wat later besliste de sterke Denkey de wedstrijd met zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijden.

Bij afwezigheid van de zieke Thalhammer, namen zijn assistenten De Wulf en Muslic zijn taken over langs de lijn. Kapitein Van Der Bruggen kwam terug uit schorsing. Voor de rest vielen er geen wijzigingen te noteren in de basiself. Groen-Zwart nam al snel het initiatief en dat leverde de nodige dreiging op via Denkey en Matondo. Na een mooie dribbel zag Matondo wat later zijn schot afwijken en tegen de paal stranden. Cercle drukte KVK terug op eigen helft, maar het verdiende doelpunt bleef uit. Op het half uur zag ook Deman zijn schot afwijken en decimeters naast gaan. Pas tegen het einde van de eerste helft werd de wedstrijd wat evenwichtiger en konden de bezoekers voor dreiging zorgen. Palaversa mikte zijn poging evenwel enkele meters naast.

Ook na de pauze startte Cercle het felst. De Vereniging versierde al snel enkele kansjes en toen Vandendriessche aan het truitje van Daland hing bij een hoekschop, wees de ref naar de stip. Specialist Hotic plaatste de bal perfect in het hoekje voorbij Ilic. De verdiende voorsprong stond eindelijk op het bord. De bezoekers probeerden het evenwicht te herstellen, maar zagen de voorsprong van Groen-Zwart al snel verdubbeld worden. Een afvallende bal kwam bij Denkey, die het leer zonder twijfelen staalhard tegen de touwen knalde. Het vuur verdween wat uit de wedstrijd: voor Cercle hoefde het niet meer en Groen-Zwart rekende op enkele flitsen. De Kerels daarentegen slaagden er niet in de defensie van Cercle in de problemen te brengen. Een verdiende overwinning dus, waardoor Cercle druk blijft zetten op de ploegen voor zich in de strijd om de top 8.

Opstelling Cercle: Warleson, Vitinho (63’ Vitinho), Utkus, Daland, Miangue, Van Der Bruggen (83’ Vanhoutte), Da Silva, Hotic, Deman, Matondo en Denkey (71’ Somers).

Opstelling KV Kortrijk: Ilic, Reynolds (46’ Rougeaux), Sainsbury, Palaversa (62’ Badamosi), Messaoudi, Selemani, Kadri (78’ Jonckheere), Mehssatou, Vandendriessche, Moreno (78’ Mbayo) en Radovanovic.

Doelpunten: Hotic (50’, 1-0), Denkey (66′, 2-0)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.