Home > Stephen Reid, internationaal leider op vlak van games-based learning, op bezoek in KTA Brugge

Stephen Reid, internationaal leider op vlak van games-based learning, op bezoek in KTA Brugge

Geschreven op 26 mei 2023 om 08:47 door Mario De Wilde

Stephen Reid (UK/US), internationaal leider op het vlak van games-based learning was eerder deze week gastspreker bij KTA Brugge. Zijn bezoek kaderde in de nakende opstart van de specialisatie Esports waar KTA Brugge vanaf volgend schooljaar mee uitpakt. Voor de docenten van KTA Brugge hield hij in de nieuwe Esports-hub van de school een inspirerende uiteenzetting over game-based learning. Nadien was iedereen het eens over de meerwaarde van games in het onderwijsveld.

KTA Brugge wordt vanaf schooljaar 2023-24 de eerste Belgische middelbare school die Esports in haar lessenpakket integreert. Via educatieve projecten gericht op de verschillende aspecten van Esports en professioneel gamen kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot heuse (Esport-) professionals. Daarbij worden het stigma en de vooroordelen rond gamen weggenomen, wordt het kader waarbinnen Esporters opereren opengetrokken en wordt ingezet op de positieve aspecten van (e-)gameplay. Een ethisch charter legt bovendien de leefregels vast die dit alles ondersteunen.

Kris Vandevoorde, technisch adviseur KTA Brugge: ‘We pakken de specialisatie meteen hoogst professioneel aan en laten ons bijstaan door experts in de materie zoals Techonomy. Nadat we de opstart voorbereidden samen met professoren Jos Verschueren en Michel Maus van de VUB en uitwerkten samen met tal van partners uit de gamingsector, konden we nu in dialoog gaan met weeral een autoriteit in het vak. Daarmee is de toon gezet van onze ambitie: van bij de start excelleren in dit vakgebied.‘

KTA Brugge maakt deel uit van Scholengroep Impact – scholen die indruk maken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.