Home > Stella Maris in Zeebrugge wordt Rooms-Orthodoxe kerk na verkoop Brugs stadsbestuur

Stella Maris in Zeebrugge wordt Rooms-Orthodoxe kerk na verkoop Brugs stadsbestuur

Geschreven op 2 april 2024 om 10:29 door Mario De Wilde

De kerkfabriek van Sint-Donaas heeft aangegeven dat ze de Stella Mariskerk in Zeebrugge niet langer wenst te gebruiken als gebouw voor erediensten. In 1952 startte de bouw van de Stella Mariskerk. Deze kerk werd ingewijd onder de naam ‘Onze-Lieve-Vrouw Ster der Zee’. De kerkfabriek Sint Donaas van Zeebrugge heeft recent aangegeven deze kerk niet langer te willen gebruiken als gebouw voor erediensten. Na de buitengebruikstelling voor de Rooms-Katholieke eredienst komt het gebouw in stadshanden. De Stad besliste om het gebouw te verkopen aan de zittende huurder.

Verkoop

“Momenteel wordt de kerk gehuurd door de Rooms-Orthodoxe metropolis van westelijk en zuidelijk Europa Orthodoxe parochie Heilige Apostelen Zeebrugge. Zij gaven aan het gebouw te willen kopen en ook het renoveren op zich te nemen. Het stadsbestuur van Brugge besloot nu om het kerkgebouw Stella Maris te verkopen aan de Rooms-Orthodoxe metropolis van westelijk en zuidelijk Europa Orthodoxe parochie Heilige Apostelen Zeebrugge. Burgemeester Dirk De fauw: “Het doet ons plezier dat we voor de Stella Mariskerk in Zeebrugge een gedegen oplossing hebben gevonden. Het gebouw komt in goede handen terecht en zal op een duurzame manier gerenoveerd worden. De kosten voor deze renovatie zijn niet voor rekening van het stadsbestuur, maar worden gedragen door de koper zelf.”

 

 

 

1 reactie

Guido Daleman
Geschreven op 2024-04-02 13:33:56
Een interessant nieuws. Voor die kerk ook een mogelijkheid, de inwoners van Zeebrugge voor het ware geloof te bekeren. 😂

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.