Home > Steenstraat in Brugge vanaf 1 september ’s namiddags altijd autovrij. Katelijnestraat volgt mogelijk ook

Steenstraat in Brugge vanaf 1 september ’s namiddags altijd autovrij. Katelijnestraat volgt mogelijk ook

Geschreven op 23 augustus 2022 om 08:54 door Mario De Wilde

Met een unanieme overeenkomst heeft het stadsbestuur van Brugge beslist om de Steenstraat van Brugge vanaf volgende week donderdag 1 september elke dag vanaf 13 uur (tot 18 uur) autovrij te maken. Het besluit kwam er na een proefproject dat op 15 juli van start ging en door de handelaars, politie en shoppers over het algemeen positief geëvalueerd werd. In de toekomst wil het stadsbestuur van Brugge ook nog bekijken of er in Katelijnestraat een gelijkaardige maatregel kan getroffen worden. Tot 1 september gelden nog wel deze maatregelen:

Elke zaterdag en tijdens de winkelzondagen (elke eerste zondag van de maand) alsook in de weekends tussen 1 juni en 30 september 2022:
-zijn de Zuidzandstraat en Noordzandstraat autoluw (uitgezonderd bussen van De Lijn en vergunninghouders),
zijn de Steenstraat, Geldmuntstraat autovrij
-De Steenstraat is eveneens autovrij tijdens de week van 15 juli tot en met 31 augustus.

Voor wie in Brugge verblijft

Gelet op het autovrije karakter is gemotoriseerd verkeer in de Steenstraat en de Geldmuntstraat niet toegelaten op de aangegeven tijdstippen. Gelet op het autoluwe karakter zijn de Zuidzandstraat en Noordzandstraat uitzonderlijk wel toegankelijk voor vergunninghouders waaronder ook bezoekers die in een hotel in de tussenliggende straten verblijven (hotel Van Eyck, Grand Hotel du Sablon en hotel Acacia). Wie niet in deze straten verblijft, maar zich met de wagen toch doorgang verschaft, wordt op basis van nummerplaatherkenning geverbaliseerd. (Foto Brugse Stem)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.