Home > Startschot verkeersveiligheidsmaatregelen aan GBS Kweekstraat in Wevelgem

Startschot verkeersveiligheidsmaatregelen aan GBS Kweekstraat in Wevelgem

Geschreven op 17 mei 2024 om 11:31 door Mario De Wilde

Zopas werd het startschot gegeven van de verkeersveiligheidsmaatregelen aan GBS Kweekstraat in Wevelgem. Eerst kwamen burgemeester Jan Seynhaeve, schepen van Mobiliteit Lobke Maes en schepen van Onderwijs Geert Breughe de kinderen van het derde en vierde leerjaar een hart onder de riem steken bij het vullen van de plantenbakken. Deze worden als verkeersvertragende maatregel geplaatst in de Kweekstraat, t.h.v. de schoolingang. De school heeft echter ook een ingang aan de Kolverikstraat. Daar werd gisteren voor de eerste keer een schoolstraat ingevoerd.

Dit houdt in dat gemotoriseerd verkeer niet toegelaten is in de nabije omgeving van de schoolingang gedurende een halfuur ’s ochtends en een halfuur omstreeks 16 uur. Zo kunnen kinderen elke dag veilig naar school gebracht en van school afgehaald worden. De schoolstraat is er momenteel op proef tot het eind van het schooljaar. Daarna wordt geëvalueerd of deze maatregel definitief ingevoerd kan worden.

Op de foto’s zijn zowel het plantbakmomentje als het doorknippen van het lintje als officiële start van de schoolstraat te zien.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.