Home > Standard Luik duwt KV Oostende nog dieper in de put: 1-3

Standard Luik duwt KV Oostende nog dieper in de put: 1-3

Geschreven op 2 april 2023 om 11:20 door Mario De Wilde

Gisteravond stond de bijzonder belangrijke wedstrijd KV Oostende-Standard Luik op de affiche en vooral voor de kustploeg was het van ‘moeten’. De bezoekende coach wijzigde niks aan zijn ploeg terwijl onze coach een aantal wissels doorvoerde. Hornby kwam terug in de ploeg en moest samen met Ambrose voor de doelpunten zorgen. Barac en Arase kregen voor de zeer belangrijke partij tegen Standard eveneens een basisplaats.

nDe bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd met een voorzetschot dat rakelings naast zoefde. De thuisploeg kreeg twee vroege opdoffers te verwerken. Na een geharrewar voor eigen doel verwerkte de ongelukkige Barac de bal over de fatale lijn (0-1). Net afgetrapt of Hubert mocht het ronde ding opnieuw uit zijn netten vissen (0-2). De kustboys werden nog voor het halfuur knockôut gemept wanneer Fossey een hoekschop van dichtbij voorbij Hubert tikte (0-3). Net over het halfuur ging de Luikse storm wat gaan liggen en kon de thuisploeg voor dreiging zorgen. Dit resulteerde kort voor de rust in een hoopgevende tegentreffer. Ndicka koos het ruime sop en bediende vanop de flank Arase, die in de tweede zone de bezoekende goalie te grazen nam (1-3).
Thalhammer greep tijdens de rust in en stuurde D’Arpino en Atanga de wei in, dit ten nadele van Arase en Dewaele. De thuisploeg begon fel en zette de Rouches reeds vroeg onder druk met een aantal hete standjes voor het doel van Bodart. De goede Oostendse intenties werden gefnuikt door een rode kaart voor Urhoghide, die te laat was met zijn tackle op Zinckernagel. Na de rode kaart bloedde de wedstrijd dood. Enkel een afgekeurd Luiks doelpunt in de slotfase zorgde nog voor wat opschudding.

Doelpunten: 8′ 0-1 (Barac, owngoal), 9′ 0-2 (Ohio)’, 19′ 0-3 (Fossey), 39′ 1-3 (Arase)
Gele kaarten: 9’McGeehan, 45’+3′ (Dewaele), 90′ Ndicka, 90′ Cinak
Rode kaarten: 59′ Urhoghide
Scheidsrechter: Dhr. Kevin Van Damme

Ploegsamenstellingen:

KV Oostende: Hubert, Rodin, Barac (86′ Tanghe), Urhoghide, Arase (46′ Atanga), Ndicka, Dewaele (46′ D’Arpino), McGeehan (86′ Batzner), Sakamoto, Ambrose (76′ Berte), Hornby
Invallers: Schelfhout, Capon, Tanghe, D’Arpino, Bätzner, Berte, Atanga

Standard Luik: Bodart, Dussenne, Cimirot, Ohio (69′ Perica), Donnum, Fossey (69′ Melegoni), Alzate, Bokadi, Balikwisha (89′ Cinak), Laifis, Zinckernagel (89′ Davida)
Invallers: Henkinet, Emond, Davida, Melegoni, Perica, Noubi, Cinak

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.