Home > Stadsbestuur van Lo-Reninge fier op de titel van pleegzorggemeente

Stadsbestuur van Lo-Reninge fier op de titel van pleegzorggemeente

Geschreven op 30 januari 2024 om 09:35 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Lo-Reninge mocht maandag uit handen van een delegatie van Pleegzorg West-Vlaanderen het label van pleegzorggemeente in ontvangst nemen. Pleegzorggemeenten engageren zich om kwetsbare kinderen, jongeren en volwassenen in hun buurt te ondersteunen. Samen met Pleegzorg Vlaanderen zetten ze een duurzame samenwerking op poten om pleegzorg in de gemeente bekend te maken op een laagdrempelige manier. Met het label van pleegzorggemeente geeft Lo-Reninge aan dat de stad pleegzorg genegen is en het actief wil ondersteunen. In West-Vlaanderen zijn er 55 pleegzorggemeenten.

In Vlaanderen wonen meer dan 9.000 kinderen in een pleeggezin. Soms voor enkele maanden of enkele jaren, soms enkel tijdens weekends en vakanties. Ze wonen in een pleeggezin omdat hun ouders het even moeilijk hebben. Lo-Reninge telt momenteel twee pleeggezinnen.

Lieve Castryck, schepen van Welzijn: “Elk kind verdient een veilige plaats om op te groeien, soms lukt dat voor ouders (tijdelijk) niet en dan kan pleegzorg een oplossing bieden. Gezinnen die een plaatsje in hun huis en in hun hart kunnen vrijmaken voor een kind, die zijn van onschatbare waarde. We zijn trots om het label van pleegzorggemeente te ontvangen en zullen de pleegzorggezinnen ondersteunen, daar waar mogelijk.”

Op de foto van links naar rechts: Els Ballieu (maatschappelijk werker), Lieve Castryck (schepen van Welzijn), Lynn Claerhoudt (algemeen directeur), John Calcoen (maatschappelijk werker), Tiebe De Bruycker (coördinator Mens), Melanie Louagie (Pleegzorg West-Vlaanderen), Lode Morlion (burgemeester) en Wout Cornette (schepen van Jeugd),

Meer informatie over pleegzorg is terug te vinden op www.pleegzorg.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.