Home > Stadsbestuur van Diksmuide ontvangt KSV Diksmuide na behalen kampioenstitel

Stadsbestuur van Diksmuide ontvangt KSV Diksmuide na behalen kampioenstitel

Geschreven op 5 mei 2024 om 10:22 door Mario De Wilde

Zaterdag 23 maart 2024 is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van KSV Diksmuide, een 2 – 0 thuisoverwinning tegen Ardooie, 4 matchen voor het einde van het seizoen. De resultaten dit seizoen zijn subliem, 26 gewonnen matchen, 3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag of 81 punten uit 30 matchen, dit is 90%. 98 doelpunten gescoord, dit is gemiddeld 3 doelpunten per match. Enrique Tanghe en Aaron Cockuyt zijn topschutters in hun reeks. Er zijn maar liefst 19 clean sheets met amper 15 doelpunten tegen. Deze cijfers bewijzen dat de kampioenstitel en de promotie meer dan verdiend is.

Dit prachtig resultaat komt er door inzet op de trainingen, verbetenheid in de wedstrijden en groot individueel talent dat de ploeg naar een heel hoog niveau tilt. Jullie gaan voor elkaar door het vuur. De trainersstaf, onder leiding van Dieter Vandendriessche, heeft ongetwijfeld een grote bijdrage geleverd bij dit succes. De hechte bestuursgroep, met Frederik Willaert als voorzitter, draagt bij tot het succes van familieclub KSV Diksmuide en zorgt ervoor dat het financieel plaatje klopt. Tenslotte mogen we de vele vrijwilligers niet vergeten die zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. KSVD is haar vrijwilligers dankbaar en heeft dit recent op sociale media getoond met een prachtig filmpje als dank voor Patrick, Walter, Guido Noël.

De eerste ploeg is niet de enige kampioenenploeg van KSV Diksmuide. Ook Interprovinciale U19 en gewestelijke U17 zijn kampioen. Het piepjonge talententeam is periodekampioen en speelt de eindronde. Mogen we dromen dat Diksmuide B volgend jaar de A-ploeg vervangt in 1ste provinciale?
Het stadsbestuur is KSV Diksmuide heel dankbaar voor de goede samenwerking. Jullie zijn een positieve vereniging met een sociaal hart, denk maar aan de G-werking. Jullie jeugdacademie is een voorbeeld voor vele voetbalclubs met een jeugdwerking. Iedereen is welkom en voelt zich thuis bij deze sportvereniging. In jullie cafétaria organiseert onze jeugddienst straks het Blokkot zodat onze studenten de examens ideaal kunnen voorbereiden tijdens de blok.

Marc De Keyrel, schepen van sport: “Als stadsbestuur leveren we een belangrijke bijdrage door de uitbouw van het prachtig sportcomplex De Pluimen, de thuisbasis van KSV Diksmuide. Waarom? We vinden sport en bewegen een heel belangrijk beleidsdomein. Een goede infrastructuur ondersteunt de sportclubs en haar sporters. Dit was nog recent een nationaal nieuwsitem. Onze sportdienst biedt heel wat mogelijkheden aan onze inwoners van alle leeftijden om te bewegen. We hebben een ruim en divers aanbod aan lessenreeksen op diverse locaties. We zijn in de maand mei en we nemen voor de 9de maal deel aan de stappenclash. Doe je mee om Diksmuide op het hoogste schavot te plaatsen? Dank je wel hiervoor. Nog niet? Geen nood, je kan nog altijd inschrijven via de app 10.000 stappen en je steentje, of beter stapje, bijdragen.

Na 1970 en 2004 wordt 2024 de derde entree van jullie prachtige club in nationaal voetbal. Met deze trainersstaf, met deze talentvolle spelers en met de inzet van de vele vrijwilligers hoort KSV Diksmuide thuis in de nationale reeksen. Er volgen volgend seizoen ongetwijfeld mooie West-Vlaamse derby’s en hoogstaande wedstrijden. Namens het stadsbestuur wensen we familieclub KSV Diksmuide alle succes de komende voetbalseizoenen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.