Home > Stadsbestuur van Brugge neemt maatregelen tegen overdreven snelheid in Lissewege

Stadsbestuur van Brugge neemt maatregelen tegen overdreven snelheid in Lissewege

Geschreven op 12 maart 2019 om 10:43 door Mario De Wilde

Na tal van klachten van burgers over overdreven snelheid en sluipverkeer in Lissewege, neemt het stadsbestuur van Brugge binnenkort maatregelen om de snelheid af te remmen.

Lisseweegs Vaartje

In het Lisseweegs Vaartje komen er op vier locaties rijwegversmallingen. Deze moeten de snelheid reduceren ontmoedigend werken voor het sluipverkeer. Burgemeester Dirk De fauw: “Bij het binnenrijden van Lissewege en Zwankendamme brengen we een wegversmalling aan. Deze versmalling dient als poortfunctie en benadrukt de woonomgeving. Ook bij aanvang en einde van het woonlint aan de Beukemarestraat komen er wegversmallingen. Om het fietsverkeer geen hinder te laten ondervinden van deze maatregelen, wordt er gekozen voor enkelzijdige wegversmallingen met een veilige fietsdoorsteek.”

Centrum Lissewege

In de straat Onder de Toren komt een proefopstelling: met paaltjes wordt op twee plaatsen een wegversmalling gecreëerd. De paaltjes zullen ook het voetpad beter afschermen wat de veiligheid ook ten goede zal komen. Na de zomervakantie wordt deze proefopstelling geëvalueerd.

Burgemeester Dirk De fauw: “Met deze ingrepen werken we verder aan de verkeersleefbaarheid in Lissewege en Zwankendamme. Nadat in 2018 in de Gijzeleweg een rijbaankussen werd aangebracht en er een introductie kwam van een lokaal vrachtroutenetwerk, investeren we dit jaar ook nog in de Ter Doeststraat. Daar komen fietssuggestiestroken en diverse wegversmallingen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.