Home > Stad Ieper daagt zijn stadsgenoten uit om te sporten en lanceert de #IeperChallenge.

Stad Ieper daagt zijn stadsgenoten uit om te sporten en lanceert de #IeperChallenge.

Geschreven op 29 april 2019 om 20:39 door Mario De Wilde

#SportersBelevenMeer is een grote Vlaamse campagne. Voor de derde maal op rij zet Stad Ieper daar actief zijn schouders onder. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en dagen we alle Ieperlingen uit om aan de #IeperChallenge mee te doen. Een paar bekende Ieperlingen zoals belgian cat Emma Meesseman, wereldkampioen Freestyle BMX Kenneth Tancré of handbiker Marvin Odent zetten hun schouders onder de campagne.

#IeperChallenge

Tijdens de maand mei lanceren we wekelijks verschillende loop-/wandel- en fietsparcours op de sociale media van Stad Ieper. Door deze route af te leggen en te registreren via de STRAVA-app worden de sportievelingen opgenomen in een klassement. Aan de hand van dit klassement kunnen de deelnemers een sportbuff winnen. Om de #IeperChallenge parcours te kennen, hou je het beste de facebookpagina’s Sport Ieper en Stad Ieper in de gaten. De challenges zijn trouwens voor iedereen toegankelijk, dus ook voor de recreatieve wandelaar, jogger of fietser.

Hoe neem je deel aan de #IeperChallenge?

1) Download de Strava-app op je telefoon of connecteer je smart-watch met de Strava-app

2) Loop/wandel, fiets het parcours of zwem de #IeperChallenge-parcours

3) Laad je training op in Strava

4) Maak eind augustus kans op een gratis sportbuff (via loting Ieperse deelnemers)

Deel je foto met #sportersbelevenmeer en @stadieper en win mooie prijzen

Ook dit jaar doen we een oproep aan de Ieperse inwoners om hun sportieve exploten te delen op de sociale media! Hebben ze eindelijk die kampioenstitel binnen met hun ploeg? Of een prachtige zonsondergang gespot tijdens een avondloop op de vestigingen? Momenten genoeg om een foto te nemen en dit te delen met het opschrift: #sportersbelevenmeer @stadieper Eind augustus worden 10 Ieperse foto’s uitgeloot op de stedelijke Facebookpagina, Instagram Stad Ieper of Twitter Stad Ieper. Dat moet wel met de hashtag #sportersbelevenmeer en de tag @stadieper . Enkel Ieperse foto’s komen in aanmerking. De winnaars krijgen een #sportersbelevenmeerbuff. De leukste foto’s belonen de communicatiedienst en de sportdienst van de stad met een Ieperse kadobon ter waarde van 25 euro in de loop van de maanden mei, juni, juli en augustus. En er is ook een heuse hoofdprijs: een arrangement Bike and Breakfast in Ieper. Dat is een supergezellige sport-B&B in de Ieperse Neerstraat. Uitbater Jimmy Demuynck neemt zijn logés graag mee op fietstochten door onze streek.

Met extra dank aan een reeks Ieperse sporters 

Voor deze actie krijgen we de steun van een aantal Ieperse sportievelingen en sportclubs. Zij helpen ons om de hashtags en tags bekender te maken bij het grote publiek. Zij hebben zich ook geëngageerd om de #IeperChallenge parcours extra in de verf te zetten op hun persoonlijke sociale media. Daarom zijn we Emma Meesseman, Kenneth Tancré (Ieperse sportman van het jaar) , Leen Corneillie (Ieperse sportvrouw van het jaar) , Bart Callens, Steve Noyelle, Wesley Butstraen, Marvin Odent en de loopclubs de Lokomotiefrunners en de Stresskikkers nu al heel erg dankbaar dat ze ons willen helpen om deze campagne bekend te maken: #Sportersbelevenmeer. In de bijlage zit een foto van onze ambassadeurs (Emma Meesseman zat nog in het buitenland).

Foto: copyright stad Ieper

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.