Home > Stad Brugge gaat voluit voor digitaal

Stad Brugge gaat voluit voor digitaal

Geschreven op 7 februari 2020 om 17:53 door Mario De Wilde

Om beter te kunnen inspelen op de wensen en verwachtingen van de bezoekers en inwoners van onze mooie stad, wil de Cluster Cultuur werken met de applicatie www.learnmore.be : deze dient als een virtuele gids voor de Burg. Met deze website kan je informatie opzoeken over acht historische gebouwen op de Burg, zoals de Heilig-Bloedbasiliek, het Stadhuis of de in 1795 afgebroken Sint-Donaaskathedraal. Naast een korte beschrijving van de geschiedenis van het plein en de gebouwen, vind je er ook oude foto’s en tekeningen uit de collecties van www.ErfgoedBrugge.be en audiofragmenten. Alle informatie is beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans.

Je kan de website rechtstreeks bereiken via www.learnmore.be of via de ipad in de hal van het Stadhuis (tot 14 februari) en het Brugse Vrije/Stadsarchief (van 14 februari t.e.m. 1 maart). Meer informatie vind je op de informatiezuil tegenover de ingang van het Crowne Plaza Hotel (onder de bomen) of op de flyers en affiches in het Stadhuis en het Brugse Vrije. Op bepaalde momenten staan vrijwilligers op het plein (herkenbaar aan hun gele gesjes) die je helpen bij het gebruik van de website. Op 4 en 7 februari hielpen de leerlingen Hospitality en Toerisme van Hotel- en Toerismeschool Spermalie ook een handje om de voorbijgangers te informeren.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: ‘Met LearnMore.be kunnen we de wensen en verwachtingen van de inwoners en bezoekers van Brugge op digitaal vlak beter in kaart brengen. In de toekomst zullen we op basis daarvan nieuwe, meertalige initiatieven te ontwikkelen. De website LearnMore.be werd deze zomer ontwikkeld door studenten in het kader van de Open Summer of Code (OSOC), i.s.m. de Cluster Cultuur van de Stad Brugge en Musea Brugge. Ik ging op 7 februari een kijkje nemen op de Burg en kon vaststellen dat de leerlingen van Spermalie hun taak als ambassadeur van onze mooie stad zeer goed vervulden!’

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.