Home > Sportzot feestje in Brouwerij De Halve Maan van Brugge

Sportzot feestje in Brouwerij De Halve Maan van Brugge

Geschreven op 4 oktober 2021 om 10:53 door Mario De Wilde

Brouwerij De Halve Maan uit Brugge steunt met haar biermerk Sportzot enkele Belgische en Nederlandse topsporters. Daarmee nemen ze een duidelijk en positief standpunt in door atleten van disciplines die vaak ‘onder de radar’ blijven te sponsoren, zodat zij op een comfortabelere manier hun doelen kunnen bereiken. Om hen nu na de Olympische Spelen in de bloemetjes te zetten, organiseerden ze in de eigen brouwerij een schitterende Sportzot avond met z’n 150 gasten. Zeven van de Sportzotten waren erbij: Emma Plasschaert (BE), Koen Naert (BE), Tim Brys (BE) en Niels Van Zandweghe (BE), Sharon van Rouwendaal (NL), Noël van ’t End (NL) en Roderick Pijls (NL). Schepen van Sport Franky Demon: “Ik ga meteen met de deur in huis vallen: de enige reden waarom ik hier aanwezig ben is om wat leven in de brouwerij te brengen. Een mopje uiteraard, maar ik verklap jullie geen geheim als ik zeg dat ik als schepen van Sport ook zot ben van sport. En dan kan ik mij geen betere plaats indenken om mijn vrijdagavond door te brengen dan in het gezelschap van een bende Sportzotten. En wat voor een Sportzotten. Als ik rond mij kijk dan zie ik hier heel wat Olympische vertegenwoordigers in verschillende disciplines. Wat aantoont dat je niet altijd tot een grote of populaire sport moet behoren om je stempel te kunnen drukken. En dat is iets waar wij als stad Brugge – ook niet de grootste – uiteraard mee kunnen relateren. Net als met brouwerij De Halve Maan die de band met onze stad niet mooier kon vatten dan door indertijd De Brugse Zot te lanceren.

“En sinds 2018 is er ook de Sportzot, het eerste alcoholvrije bier met échte smaak. Het perfecte bier voor de sporter die zo op een verantwoorde manier kan genieten en ook dat is natuurlijk een idee waar wij als Stad volledig achter staan. Net als het steunen van topsporters die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Ik ben dan ook bijzonder trots dat ik vanavond getuige mag zijn van het feit dat die bende Sportzotten hier op de gepaste manier gehuldigd voor hun geweldige prestaties van het afgelopen jaar.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.