Home > Sportstrand Zeebrugge opent bij de start van de paasvakantie.

Sportstrand Zeebrugge opent bij de start van de paasvakantie.

Geschreven op 3 april 2019 om 09:24 door Mario De Wilde

Het sportstrand in Zeebrugge werd afgelopen week opgebouwd en wordt helemaal opengesteld voor de paasvakantie. De sportvelden en outdoor fitnesstoestellen zijn vanaf het eerste weekend van april beschikbaar voor zowel individuele gebruikers als voor scholen en verenigingen. “Met de komst van het mooie weer kwam jaarlijks de vraag om het sportstrand vroeger te kunnen gebruiken en sinds 2016 geven we aan deze vraag gehoor. We maakten alles gebruiksklaar voor de start van de paasvakantie” geeft schepen van sport Franky Demon mee. Brugge investeerde in 2012 samen met het havenbestuur in een volledige sportsite op het strand. Het bestaat uit zeven sportveldjes voor voetbal, pannavoetbal, beachvolley, beachtennis en een vijftal outdoor fitnesstoestellen. Het sportstrand valt erg in de smaak: tijdens de zomervakantie werden de afgelopen jaren telkens 3.000 à 4.000 bezoekers geteld. Maar ook buiten het hoogseizoen is het sportstrand in trek. Tal van scholen en verenigingen reserveerden de sportsite in de periode april tot en met juni voor sportdagen en sportieve uitjes. Ook individuele bezoekers maakten tijdens mooie lentedagen reeds gretig gebruik van de terreintjes. Na het zomerseizoen blijft het sportstrand nog twee weken beschikbaar: tot en met zondag 15 september kan men er nog dagelijks terecht.

Iedereen kan er gratis gebruik van maken. Groepen kunnen vooraf reserveren via https://www.brugge.be/reservatie-sportstrand-2

“Tijdens het zomerseizoen, nl. van zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september, voorziet de sportdienst verder ook animatie op het strand” gaat schepen Demon verder. “Gediplomeerde strandanimatoren organiseren spelletjes en activiteiten voor kinderen, sportieve tornooitjes, gymlessen op het strand voor 50+’ers. Ze lenen ook sportmateriaal uit. De strandanimatie in de zomervakantie is er dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.