Home > Sportlaureaten Veurne 2018 zijn bekend

Sportlaureaten Veurne 2018 zijn bekend

Geschreven op 5 februari 2019 om 13:23 door Mario De Wilde

Vrijdagavond heeft de Veurnse Sportraad de Sportlaureaten 2018 uitgereikt. De sportvrouw en sportman, de sportbeloftes, de G-Sporter en de sportclubs van het jaar kregen in bistro De Zandloper in de Sporthal Noordstraat een bekroning op hun prestaties. Het is een vaste jaarlijkse afspraak voor de Veurnse sportwereld: de huldiging van de Sportlaureaten 2018. Het is telkens weer uitkijken naar wie die awards mee naar huis mag nemen. Bovendien is het ook een uitstekende kans om de indrukwekkende sportprestaties van de Veurnse atleten eens te overlopen. Niet alleen de winnaars van de Sportlaureaten komen aan bod, ook de andere kandidaat-winnaars staan in de spotlights. Opvallend is dat onze stad erg goed is vertegenwoordigd in zowat alle sportdisciplines én dat met heel wat succes! De Sportlaureaten 2018 met de genomineerden, met burgemeester Peter Roose, schepen van Sport Pascal Sticker en schepen Guido Hoste, Sandy Pinson van Sportdienst Veurne. – Foto: Stad Veurne

De winnaars

Sportman: Wouter Gryp, triatlon, deelnemer Iron Man Hawaï, 85e algemeen, 15e in zijn categorie in een tijd van 8 uur en 54 minuten.

Andere genomineerden: Robin Alderweireld (veldrijden), Björn Pollentier (atletiek), Gino Vansteeger (atletiek) en Gertjan Dieryck (meerkamp).

Sportvrouw: Marijke Decaesteker, atletiek, Vlaams en provinciaal kampioen outdoor 200 meter, brons op het BK indoor 200 meter, brons op het BK outdoor 400 meter, selectie nationale ploeg voor de interland België-Duitsland-Frankrijk.

Sportbelofte jongens: Zeno Durie, veldrijden, provinciaal kampioen bij de aspiranten, Belgisch kampioen bij de aspiranten, diverse overwinningen op de weg en in het veld.

Andere genomineerden: Basile Duyck (zwemmen en lifeguard zwemmen) en Joerie Veryser (zwemmen).

Sportbelofte meisjes: Jolien Veryser (zwemmen), provinciaal kampioen 400 meter vrije slag, zilver op het provinciaal kampioenschap 50 meter vlinderslag, brons op het provinciaal kampioenschap 100 meter vrije slag.

Andere genomineerden: Nienke Scheirlynck (tennis).

G-sporter: Delfien Leune (triatlon), goud op de Special Olympics.

Andere genomineerden: Kurt Hintjens (triatlon) en Caroline Dumortier (triatlon).

Sportclub Competitie: Masters MACW (atletiek), kampioen in de tweede afdeling en start dit seizoen in de hoogste afdeling.

Andere genomineerden: U17 Jeugdsport Veurne (voetbal) en U13 Interclub Bachten De Kupe (tennis).

Sportclub Recreatief: ZVC Interieurcenter (zaalvoetbal), kampioen in Liga De Pluimen

Andere genomineerden: Volleyteam Veurne

Pascal Sticker, schepen van Sport: “Het doet deugd om vast te stellen dat onze stad heel goed vertegenwoordigd is in een heel breed spectrum van sportdisciplines. We blijven verder investeren in sporters, sportclubs en sportinfrastructuur.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.