Home > Sporthal Minneplein in Ieper gaat binnenkort open

Sporthal Minneplein in Ieper gaat binnenkort open

Geschreven op 26 februari 2019 om 21:07 door Mario De Wilde

De werken aan de nieuwe sporthal Minneplein zitten in een laatste rechte lijn. Zoals het er nu naar uit ziet zal de sporthal vanaf 18 maart gebruikt kunnen worden: overdag door de leerlingen van GO!-onderwijs; ’s avonds, op woensdagnamiddagen en in het weekend door Ieperse sportclubs, verenigingen en particulieren. De sporthal is uitgerust voor àlle zaalsporten. Er zijn 3 naast elkaar liggende terreinen voor basketbal, volleybal, badminton en tennis . Maar ook voor zaal- en mini-voetbal kan je de zaal speciaal huren. Alle nodige sportmaterialen zijn er plaatse voorzien. Als je een sportterrein bij de sportdienst reserveert, kan je uiteraard ook een kleedkamer met douche gebruiken. Alles is trouwens ook aangepast voor mensen met een handicap. In tegenstelling tot de sporthallen aan de Leopold III laan zijn in deze nieuwe sporthal geen zaalwachters. Elke gebruiker moet dus zelf het nodige sportmateriaal zetten én opnieuw opbergen. Wie de sporthal dus wil gebruiken, heeft daarvoor een speciale badge nodig. Licht en verwarming worden automatisch geregeld via speciale software.

Wie geïnteresseerd is om van deze gloednieuwe sportinfrastructuur gebruik te maken, kan een aanvraag indienen op de sportdienst, sportdienst@ieper.be , 057.239.400 of je kan een online formulier invullen op de sportpagina van de stad www.ieper.be/aanvraagsporthalMinneplein. Heb je interesse om in de gloednieuwe sporthal op het Minneplein te sporten? Dat kan! Kom dan naar een speciaal infomoment in de sporthal mét rondleiding. Deze rondleidingen zijn verplicht als je van plan bent om een terrein te huren.

-woensdag 13 maart om 14u en om 17u30

-zaterdag 16 maart om 10u.

Tijdens deze rondleiding kan je kennis maken met de werking van de sporthal en krijg je uitleg over het materiaal: hoe je het moet zetten en opnieuw opruimen achteraf. Alleen wie hieraan deelneemt, kan een terrein reserveren. Reserveren kan voorlopig tot eind juli. Vanaf volgend sportseizoen (1 augustus) kunnen clubs en particulieren de zaal ook voor een langere periode vastleggen (langer dan 3 maanden). Mits aanvraag natuurlijk. Er worden ook dan, voor het volgende seizoen, diverse informatiemomenten georganiseerd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.